van der Horst

Robin Frijns en Audi officieel uit elkaar

Robin Frijns en René Rast
Robin Frijns en René Rast
De leegloop blijft maar doorgaan bij Audi. Na namen als René Rast, Nico Müller, Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde, bevestigde nu ook Robin Frijns het merk uit Ingolstadt te verlaten. Frijns stond overigens dit jaar al niet meer op de lijst van fabriekspiloten. Zo komt er een einde aan een samenwerking van acht jaar.
  • STX Motorhomes
Sinds dat Audi hun LMDh-programma halsoverkop stop zette om zich vol te focussen richting de Formule 1, begon de uittocht van verschillende piloten naast het vertrek van Team WRT als vaste waarde van het Duitse merk. Daar mag nu ook Frijns bij gerekend worden, die toch wel een mooi palmares bij elkaar reed op verschillende niveau's. Zo won hij voor Audi onder meer de 24 uren van de Nürburgring, de Bathurst 12 Hour - overigens met WRT - en titels in de Blancpain GT Series. Ook in de DTM vertegenwoordigde hij drie jaar het merk, alsook in de Formule E bij Envision Racing, dat tijdens het Gen2-tijdperk met een Audi aandrijving reed.

Wat de toekomst brengt is nog niet duidelijk. Op dit moment is Frijns actief bij ABT Motorsport in de Formule E, terwijl hij ook nog gelinkt is aan WRT met zijn deelname voor het team aan het FIA WEC. Kortom, de Maastrichter kan nog alle kanten uit.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zondag 9 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons