van der Horst

Robin Frijns en Nico Müller richting ABT Motorsport

Robin Frijns en Nico Müller
Robin Frijns en Nico Müller
De sneltrein aan transfers in de Formule E dendert onverbiddelijk voort. Ditmaal is ABT Motorsport aan de beurt. Het Duitse team moest eerder noodgedwongen de Formule E verlaten gezien het slot op de naam van Audi stond, maar ABT is nu terug en zet komend seizoen Robin Frijns en Nico Müller in.
Het was eigenlijk al vrij snel duidelijk dat Frijns zou vertrekken richting ABT. De relatie tussen Envision Racing, zijn vorig team en de Nederlander was sinds dit seizoen verzuurd volgens The Race. Nochtans kende Frijns zijn grootste successen met het team, zoals de overwinningen in Parijs en New York in 2019. Müller langs zijn kant keert terug naar de Formule E, nadat hij anderhalf seizoen afwerkte voor Dragon. Ook de Zwitser gaf de Amerikaanse ploeg een podiumstek, in de verregende wedstrijd in Valencia, maar toen hij voor de DTM opteerde boven de Formule E, mocht hij beschikken.

Nu gaan beide rijders een nieuw avontuur aan samen met ABT. Overigens zijn beide piloten geen onbekenden voor Thomas Biermaier en co. Frijns reed nog bij het team ten tijde van de Class One-reglementen in de DTM, terwijl Müller er op dit moment hun piloot is met de Audi R8 LMS.

Foto: ABT MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 24 augustus 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons