van der Horst

Robin Frijns verlengt contract bij Envision Virgin Racing

Robin Frijns
Robin Frijns
Robin Frijns zal ook volgend seizoen in actie komen voor Envision Virgin Racing in de Formule E. De man uit Maastricht ruilde in 2018 Andretti Autosport voor het Britse team en behaalde tot dusver tien podiumplaatsen, waaronder twee zeges. Net als dit jaar, zal voormalig Jaguar-rijder Nick Cassidy de Nederlander flankeren.
Volgend seizoen, seizoen 8, is het laatste waarin de huidige generatie wagens gebruikt zal worden. Envision Virgin Racing fungeert als klantenteam van Audi, dat weliswaar na het lopende seizoen het kampioenschap de rug toekeert om zich o.a. toe te leggen op een project rond de Dakar Rally, waarin het de elektromotoren uit de Formule E zal gebruiken. Envision Virgin Racing zal echter ook volgend jaar de Audi-aandrijflijn kunnen gebruiken, vertrouwd terrein dus voor Frijns die in het lopende seizoen volop in strijd is voor de titel.

"Ik ben blij om nog een seizoen bij Envision Virgin Racing te kunnen blijven", vertelde Frijns. "We hebben een goede wagen en een zeer getalenteerd en toegewijd team die fantastisch werk levert. Samen zijn we erin geslaagd om zeer consistent voor de dag te komen in een van de meest onvoorspelbare en competitieve kampioenschappen ter wereld. Dat is niet eenvoudig, maar wel een van de redenen waarom we vooraan in de tussenstanden staan."

Robin Frijns bekleedt momenteel de tweede plaats in de tussenstand voor het wereldkampioenschap, met nog twee races te gaan - beide in Berlijn over twee weken. Envison Virgin Racing voert momenteel de rangschikking bij de teams aan en doet daarmee dus beter dan het Audi-fabrieksteam.

Foto: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op maandag 2 augustus 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons