van der Horst

Rockingham: Ecurie Ecosse domineert

Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
De Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3 uit de stal van Barwell Motorsport heeft de tweede manche van het British GT kampioenschap gedomineerd. Alexander Sims parkeerde de bolide die hij deelt met regerend kampioen Marco Attard gisteren op pole voor de twee uur durende wedstrijd op het circuit van Rockingham en het duo maakte de klus vandaag op overtuigende wijze af. Voornaamste uitdager was de Oman Racing Team Aston Martin V12 Vantage GT3 van Ahmad Al Harthy en Daniel Lloyd.
De start werd meteen ontsierd door een crash waarbij beide Von Ryan Racing McLaren 65S GT3’s elkaar uitschakelden na een overmoedig uitremmanoeuvre van de 29-jarige Turk Salih Yoluc. Al Harthy zette met zijn Aston Attard’s BMW onder druk in het eerste uur en er was amper een seconde tussen beide heren toen ze gezamenlijk de pit kwamen opzoeken. Een snellere pitstop zorgde ervoor dat de V12 Vantage, nu in handen van Lloyd, de leiding overnam, het duurde echter niet lang vooraleer een pijlsnelle Sims alweer onder de achtervleugel van de Aston kwam postvatten. Onder druk maakte Lloyd vervolgens een onschuldig foutje, waardoor hij de leiding aan Sims moest afstaan. De jonge Brit controleerde met de Ecosse BMW vervolgens wedstrijd, en bouwde na een late safety car interventie opnieuw een voorsprong van 10 seconden op aan de meet.

Het podium werd vervolledigd door de tweede Oman Racing Team (Motorbase) Aston Martin V12 Vantage van Liam Griffin en Rory Butcher, op vier tienden gevolgd door de RAM Racing Mercedes SLS AMG GT3. Er stond overigens geen maat op Aston Martin, dat door maar liefst zes wagens in de top 10 vertegenwoordigd werd. Ook in de sterk bezette GT4-klasse werd het podium volledig ingepalmd door Aston Martin, met op de kop het Beechdean AMR exemplaar dat vorig weekend nog de 24 uren van Silverstone won.

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons