van der Horst

Roeselare: Loix opnieuw richting zege tijdens incidentrijke wedstrijd

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
De Omloop van Vlaanderen is vrij chaotisch gestart. Gisteren was er reeds de zware sortie van Davy Vanneste die op de tweede KP een paal raakte en zodoende na de brand in Ieper opnieuw een Peugeot 207 S2000 verloor. Vanneste was met een vijfde chrono nochtans schitterend aan deze rally begonnen. De tweede proef werd zodoende geneutraliseerd en dat kwam de Nederlander Kobus goed uit, want hij was na een zeer knappe tweede chrono in de eerste KP met een Fiësta S2000, net onderweg met een lekke band en kreeg dus geen extra tijd aangesmeerd.
Vandaag kregen we een moeilijke start van de tweede dag. De tweede KP van Hooglede werd geneutraliseerd omdat er te weinig veiligheidsmensen op post waren. Nog meer tijd ging verloren toen op de proef van Oekene de toeschouwers het niet te nauw namen met de veiligheidszones en nadien ook nog eens Peter Versluis in de gracht ging liggen en ook Bert Cornelis met zijn Subaru zwaar van de baan ging en een paal meegraaide.

Ondertussen zijn er vier lussen afgewerkt en leidt de Ford Focus WRC van Freddy Loix, of wie anders, met een mooie voorsprong van 37 seconden op de Nederlander Kuipers (Ford Fiësta WRC) en anderhalve minuut op diens landgenoot Kobus die leider is in S2000. Patrick Snijers volgt met zijn nagelnieuwe Porsche 997 GT3 in vierde positie. Vincent Verschueren staat momenteel vijfde en 2de in S2000. 

Méér nieuws later...  

Foto: RIP - DegryseDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons