van der Horst

Roeselare: Nabeschouwing Citroën Racing Trophy Belux

Zoals verwacht heeft Armand Fumal de eindzege in de Citroën Racing Trophy Belux 2013 veroverd in de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Belgisch rallykampioenschap. De kersverse kampioen gaf zijn eindzege extra glans door in de slotronde met succes de aanval in te zetten op de overwinning in de categorie R3, zijn eerste overwinning in de categorie dit seizoen in het Belgisch kampioenschap.
  • De Swert Opticiens

In de Citroën Racing Trophy Belux moest Armand Fumal enkel uitkijken voor Ronny Foxius, die enkele weken geleden in het Groothertogdom Luxemburg bewees dat hij de Citroën DS3 R3 meteen onder de knie had. De Luxemburger opende met twee snelste tijden, maar Armand Fumal gaf slechts 2 seconden toe, terwijl Foxius ondertussen ook al een halve minuut straftijd had opgelopen wegens drie minuten te laat inklokken. In Oekene kwam er echter al vroeg een einde aan het duel in de Citroën Racing Trophy, toen Ronny Foxius zich in een trage bocht liet verrassen door grind op de baan en in de gracht schoof.

Na de opgave van zijn enige concurrent, richtte Armand Fumal zich op de eindzege in de categorie R3. Geen makkelijke opdracht, want Hans Depla, leider in R3, reed zijn thuisrally voor de 17de keer, terwijl Armand Fumal zijn debuut maakte in de Omloop van Vlaanderen.

"Ik heb het advies gevolgd van mijn schoonvader Marc Soulet," lachte Armand. "In de eerste lus stelde ik mijn tempo af op dat van Ronny Foxius en vanaf de tweede passage zou ik het tempo verhogen. Zo heb ik het ook gedaan. In de slotfase leek de zege in R3 moeilijk te worden, want ik moest nog 25" goed maken op drie proeven. Voor de eindzege in de Citroën Racing Trophy Belux moest ik niet winnen, maar ik wilde absoluut aanvallen om mijn titel glans te geven en om te bewijzen dat ik dit seizoen veel progressie heb gemaakt. Je mag immers niet vergeten dat dit pas mijn tweede volledige rallyseizoen is. Onze concurrent in de categorie maakte nog een foutje, waardoor ik in extremis de categorie R3 won. Die overwinning maakt dit weekend helemaal perfect," lachte Armand Fumal.

Als winnaar van de Citroën Racing Trophy Belux 2013 krijgt de informaticus uit Spa een test aangeboden met de nieuwe Citroën DS3 R5, de wagen die bestemd is om op nationaal niveau de topklasse te worden in de toekomst.

 
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons