Roger Grouwels kampioen 2020 Coppa Shell

Roger Grouwels - RaceArt-Kroymans
Met nog een manche te gaan mag de Nederlander Roger Grouwels (RaceArt-Kroymans) zich al kampioen noemen van de Ferrari Challenge (Coppa Shell) en dat in zijn debuutseizoen in de klasse. Grouwels won in Misano beide races en met 52 punten voorsprong op Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) kan hij niet meer bijgehaald worden in het kampioenschap.
  • Skylimit Events
In de kwalificaties red Roger grouwels tweemaal de tweede beste tijd. In de eerste plaats leek Grouwels zich tevreden te moeten stellen met de tweede plaats tot hij in de finale van de wedstrijd alsnog voorbij Ernst Kirchmayr geraakte en de race won. Bij de start van de tweede race kwam Grouwels minder goed weg en hij verloor een plaats en belandde zo op de derde plaats achter Christian Kinch (Formula Racing) en Ernst Kirchmayr. Maar toen het begon te regenen bleek de Nederlander de betere in die condities en ging hij voorbij zijn twee tegenstanders om alsnog de race te winnen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 30 september 2020.