van der Horst

Rolex 24: Felipe Massa debuteert in Daytona

Félipe Massa - Wim Hallers
Félipe Massa - Wim Hallers
Eind januari gaat de Rolex 24 at Daytona door en de race kan al wederom rekenen op een weelde aan piloten en dat terwijl er nog steeds een aantal plekken gevuld moeten worden. Iemand die wel al klaar is, is Riley. Het Amerikaanse team rekende al zeker op Felipe Fraga, Gar Robinson en Josh Burdon, en het heeft nu ook een vierde man beet: Felipe Massa.
Riley maakt de overstap van LMP3 naar LMP2, nadat de eerstgenoemde klasse geschrapt werd. Overigens een nieuwe uitdaging voor het team dat een topper was in LMP3 met tweemaal winst in Daytona - overigens met Belgische hulp via Andy Jaenen als spotter - en een onafgebroken reeks zeges in Watkins Glen. Nu verschijnt het aan de start met een Oreca LMP2 voor vaste namen Fraga en Robinson aangevuld met Burdon voor de Michelin Endurance Cup. Maar de vierde man die in Daytona zou rijden was tot nu onbekend maar nu raakte bekend dat Massa de laatste rijder is die het team zal vervoegen.

Een debuut voor de Braziliaan, die voorheen nog nooit een endurance wedstrijd in een prototype gereden heeft. Al heeft de voormalige Formule 1-piloot eerder dit jaar de Ligier JS P320 LMP3 getest met het team. De link kwam via Fraga, gezien zij samen al in het Braziliaanse stock car kampioenschap gereden hebben. Massa zal in actie komen vanaf de Roar before the Rolex 24 en een week later tijdens de echte race.

Foto: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 30 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons