van der Horst

Rolex 24: IMSA voert geen wijzigingen in Balance of Performance door

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wie afgelopen weekend naar de tijden van de Roar before the Rolex 24 zag, merkte op dat vooral Porsche achterop hinkte met hun nieuwe Porsche 911 GT3-R (992) in de GT klasses. Daarom vroeg het merk uit Weissach aan de teams om hun beste piloot in te zetten tijdens de kwalificaties, met de hoop om alzo een wijziging te verkrijgen in de balance of performance. Helaas vangt Porsche bot, want IMSA heeft een laatste update vrij gegeven in aanloop naar donderdag en daar staat welgeteld maar één wijziging op en die slaat niet op de Porsche 992.
Noch bij Porsche, noch bij het dominante Mercedes die na de kwalificatiesessie hun vier wagens van op de eerste vier plaatsen ziet starten, kregen dus een wijziging van de bop doorgevoerd. Ook bij de GTP's werd er niets aangepast. De enige aanpassing die doorgevoerd zal worden is die voor de BMW M4 GT3. Deze krijgt een grotere tank met twee liter gezien zij van 97 naar 99 liter gaan.

Ook bij de LMP2's werden er voorlopig geen nieuwigheden doorgevoerd. Zij maakten zich zorgen omdat de wagens vanwege het invoeren van de GTP's, ook vertraagd werden. Zij vrezen nu om vooral meer in de regionen van de LMP3's terecht te komen. Vooralmaken zij zich zorgen over het aantal toeren per minuut dat gewijzigd werd, waardoor de wagen trager uit de bochten kan accelereren. Op dit moment is de Oreca LMP2 al 1,2 seconden per ronde trager tegenover vorig jaar.

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 25 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons