van der Horst

Rolex 24: Louis Delétraz debuteert in Acura LMDh

Acura ARX-06 LMDh
Acura ARX-06 LMDh
We zijn nog maar enkele maanden verwijderd van een nieuwe era in de endurance-racerij en ondertussen zijn er ook al de nodige verschuivingen gebeurd qua piloten in het landschap. Zo maakte Wayne Taylor Racing zijn line-up voor de Rolex 24 at Daytona bekend en voornamelijk wie de twee extra piloten worden. Zo krijgen Filipe Albuquerque en Ricky Taylor gezelschap van, Louis Delétraz en Brendon Hartley.
  • STX Motorhomes
Lorenzo Colombo, Ferdinand Habsburg en Louis Déletraz
Lorenzo Colombo, Ferdinand Habsburg en Louis Déletraz
Vooral Delétraz krijgt een belangrijke rol toebedeeld. De Zwitser zal namelijk de taken van Will Stevens overnemen als derde piloot in de langere races zoals bij de 24HDaytona, 12H Sebring en Petit Le Mans. Stevens haakte vroeger af dan voorzien dit seizoen en was niet aanwezig tijdens de finale van het IMSA afgelopen weekend. Er wordt gezegd dat hij gelinkt wordt aan de Hertz Jota team, dat volgend seizoen een Porsche 963 inzet. Hierdoor krijgt Delétraz zijn kans, met het oog op een vast zitje voor 2024. Wayne Taylor Racing wil namelijk tegen dan volgens Sportscar365 uitbreiden naar twee wagens .

Wel verrassend is dat Hartley aan de start verschijnt in Daytona. De Nieuw-Zeelander ligt onder contract bij Toyota, een rechtstreekse concurrent van Acura. Al zal Acura nog niet van de partij zijn in Le Mans in 2023. Daarenboven liet Hartley ook zijn kunnen zien als vervanger van Stevens tijdens Petit Le Mans en had hij er al laten uitschijnen meerdere wedstrijden in IMSA te willen afwerken naast zijn FIA WEC-programma. Of hij daar goedkeuring voor krijgt van Toyota is nog af te wachten.

Foto's: HPD North America - European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 3 oktober 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons