van der Horst

Rolex 24: Ugo de Wilde aanwezig op één van de twee Muehlner Motorsports America wagens

Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Vorig jaar debuteerde Muehlner Motorsports America, de Amerikaanse tak van het Belgische Mülhner Motorsport, in de Rolex 24 at Daytona, alvorens het team zich toespitste op de IMSA Pilot Challenge. Hoewel men dit jaar meer dan 60 inschrijvingen verwacht voor de race zijn en er dus teams die teleurgesteld zullen worden, maar Bernhard Mühlner liet al verstaan dat zij zo goed als zeker aanwezig zullen zijn. Dit jaar komen zij terug ne met niet één, maar twee wagens. Daarenboven zal één van de wagens ook een Belg aan boord hebben met Ugo de Wilde.
  • Skylimit Events
Moritz Krantz & Ugo de Wilde
Moritz Krantz & Ugo de Wilde
Na een sterk debuutjaar keert Muehlner Motorsports America terug naar Florida met maar liefst twee wagens. Eén ervan - bestuurd door voormalig Mazda-fabriekspiloot Jon Miller, vaste piloot Moritz Kranz, Efrin Castro en Aryton Ori - zal daarna ook een volledig seizoen in de IMSA Michelin Endurance Cup betwisten. De tweede wagen wordt alleen ingezet voor de Rolex en krijgt als line-up Nolan Siegel, Cameron Shields, Charles Crews en Ugo de Wilde. Gezien er dit jaar veranderingen zijn binnenin IMSA en er meer aanvragen dan plaatsen zijn, rijst natuurlijk de vraag of het team wel met twee wagens uberhaupt mogen deelnemen. Toch bevestigde Mühlner aan Sportscar365 dat zij zeker present tekenen en ook al de inschrijving betaald hebben.

Muehlner Motorsports America kende toch een goed debuut in de endurance-klassieker, de allereerste voor de LMP3's, waarbij het de pole behaalde voor de kwalificatierace en tevens ook de kwalificatierace won. De race zelf verliep wat moeizamer, maar het team behaalde toch het podium. De rest van het seizoen ging hun focus naar de IMSA Pilot Challenge, waar men met Kranz vice-kampioen werden. Samen met de Wilde wonnen zij ook de laatste race van het seizoen op Road Atlanta.

Foto: IMSA - Georges de Coster  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons