van der Horst

Romain Dumas wint Pikes Peak voor derde keer (+ Video)

Romain Dumas - Norma MXX RD Limited
Romain Dumas - Norma MXX RD Limited
Romain Dumas heeft de 95e editie van de Pikes Peak International Hill Climb gewonnen. De Fransman behaalde zijn derde algemene overwinning in de Amerikaanse klimkoers, al bleef hij met zijn Norma MXX RD Limited wel onder de chrono van afgelopen jaar vanwege een probleem met de ontsteking van de motor. Hierdoor blijft ook de recordtijd van Sébastien Loeb uit 2013 minstens een jaartje langer op de tabellen staan.
Uiteindelijk klokte Romain Dumas af op 9:05.67 en daarmee was de Fransman toch wat teleurgesteld. Reeds vroeg in zijn poging trad er een probleem op met een bougie. Dat euvel zou zich de rest van de run nog manifesteren en een tijdsverbetering ten opzichte van vorig jaar onmogelijk maken, ondanks goede vooruitzichten daartoe tijdens de voorafgaande trainingen. In de eigenlijke race bleef Dumas, ondanks de problemen, zijn dichtste concurrent (Peter Cunningham in een Acura TLX GT) met bijna een halve minuut voor.

David Sterckx, de enige Belg aan de start, zag in zijn Subari WRX STi de finish in Colorado niet. Dankzij zijn zege dit jaar, won Romain Dumas reeds driemaal algemeen in Pikes Peak. Naast zijn algemene overwinning in 2014 en 2016, pakte hij in 2012 ook een klassezege.
 

Foto: Dumas press/James HollandSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op maandag 26 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons