van der Horst

Romain Grosjean fabriekspiloot bij Lamborghini

Romain Grosjean
Romain Grosjean
Lamborghini heeft een nieuwe fabriekspiloot beet, niemand minder dan Romain Grosjean. De Fransman verliet de Formule 1 eind 2020 en trok de grote plas over om aan de IndyCar Series deel te nemen, maar vanaf 2023 wordt hij ook officieel de nieuwste aanwinst van de constructeur uit Sant'Agata Bolognese. Grosjean zal voornamelijk ingezet worden voor de nieuwe LMDh en zal ook GT-wedstrijden afwerken, zoals volgende maand al met Iron Lynx.
Hoewel hij volgend seizoen opnieuw uitkomt in de IndyCar Series voor Andretti Autosport, zal hij zijn taken combineren met testsessies met de nieuwe Lamborghini LMDh. Hij werkt daarbij samen met Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti. Daarenboven zal hij dit seizoen af en toe een GT-uithoudingswedstrijd afwerken met Iron Lynx.

Zijn volledige programma wordt op een latere datum bekendgemaakt, maar nu al zeker is dat Grosjean samen met Bortolotti, Caldarelli en een nog aan te kondigen vierde rijder aan de start zal komen van de GTD Pro-klasse tijdens de Rolex 24 at Daytona.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 6 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons