van der Horst

Rome: Edoardo Mortara en Jean-Éric Vergne zijn de snelsten in de vrije trainingen

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Onder het ochtendgloren in Rome begonnen de vrije trainingen voor de Formule E. Wie al goed wakker was, was Edoardo Mortara. De ROKiT Venturi-piloot zette in de eerste sessie de snelste tijd op de tabellen. Dat terwijl de tweede sessie richting de DS Techeetah van Jean-Éric Vergne ging. Stoffel Vandoorne kon met zijn Mercedes zich tweemaal in de top tien hijsen.
  • Powercars
Het was vroeg in de morgen toen de heren al aanwezig waren op het circuit in Rome. Over het algemeen verliep deze sessie rustig, behalve voor Envision Racing. Nick Cassidy kwam amper buiten vanwege technische problemen aan de wagen en er moest serieus aan gesleuteld worden. Hiermee verloor de Nieuw--Zeelander wel kostbare tijd om de ideale setup te vinden. Dan op het einde kregen we een kleine aanvaring tussen Oliver Rowland (Mahindra) en Vergne, maar zonder al te ernstige gevolgen. Vandoorne eindigde net buiten de top vijf, maar wel al op zes tienden van Mortara.

De tweede sessie startte goed, maar op minder dan een kwartier van het einde moest deze even stilgelegd worden nadat zowel Oliver Askew (Avalanche Andretti) als André Lotterer (Porsche) de binnenkant van de muur in de chicane raakten. De Amerikaan geraakte nog wel terug naar de pits, maar de Duitser moest weggetakeld worden. Vooraan was het ditmaal Vergne die de beste tijd op de tabellen zette. Vandoorne daarentegen kon zich net in de top tien nestelen op een negende plaats, maar wederom met wel wat afstand op de snelste tijd. Nu is het wachten tot 10:30 uur, wanneer de kwalificaties op gang getrokken worden.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 9 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons