van der Horst

Rome: Jean-Éric Vergne op pole - P8 voor Stoffel Vandoorne

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Na de kwalificaties voor de tweede race van de Rome E-Prix dit weekend is het Jean-Éric Vergne die zondag vanaf de pole mag starten. De DS Techeetah-piloot versloeg in de finale Jake Dennis (Avalanche Andretti) en behaalde zo zijn veertiende pole uit zijn carrière in de Formule E. Een record dat de Fransman deelt met Sébastien Buemi. Stoffel Vandoorne (Mercedes) geraakte ook tot in de duels, maar ging er in de kwartfinales uit. De Rumbekenaar zal pas als achtste starten.
  • St. Paul
De groepskwalificaties zorgden net zoals gisteren voor de nodige verrassingen. Zo kon voor een tweede maal op rij kampioenschapsleider Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) niet doorstoten, maar ook Nyck de Vries (Mercedes) viel net uit de boot. Wie het wel beter deed waren beide Jaguar-piloten en ook Robin Frijns (Envision Racing) kon zich plaatsen, waarmee hij de enige is die alle duels heeft afgewerkt. Vandoorne zelf eindigde als derde in zijn groepskwalificatie en werd eerst tegenover André Lotterer (Porsche) gezet.

Daar liep het al fout voor de Rumbekenaar. Hoewel hij in de eerste twee sectoren gelijke tred hield met de Duitser, viel hij helemaal weg in de derde. Na de kwalificaties verklaarde Vandoorne dat hij nog steeds last heeft met zijn remmen en verbaast was dat hij kon doorstoten naar de duels. Nu dat hij vanaf plaats acht zal starten is het kijken welke opmars hij kan maken. Ondertussen gingen de duels verder en kregen we een finale tussen Vergne en Dennis, waar uiteindelijk de Fransman de Brit overvleugelde. Lotterer start op een derde plaats, voor Mitch Evans (Jaguar), terwijl Sam Bird (Jaguar) de top vijf afrondt.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 10 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 2.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons