van der Horst

Rome: Jean-Éric Vergne topt laatste vrije training

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Op een zonnige zondagmorgen in Rome was het Jean-Éric Vergne die de snelste was in de laatste vrije training. De DS Techeetah-piloot zette in zijn laatste ronde de beste tijd op de tabellen en bleef hiermee Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) en Sam Bird (Jaguar) voor. Voor Stoffel Vandoorne (Mercedes) werd het wederom een moeilijke sessie. De Rumbekenaar eindigde pas als negentiende op 2,5 seconde van Vergne.
  • St. Paul
Ondanks dat het tijdens de nacht geregend heeft in de Italiaanse hoofdstad, was er 's morgens een stralende zon te vinden boven het circuit. Toch waren er hier en daar wat moeilijke momentjes voor sommigen. Oliver Askew (Avalanche Andretti) moest wederom stoppen net na de chicane, waardoor de enige rode vlag in de sessie buitenkwam. Ook Mortara kreeg het even benauwd net voor de chicane, nadat de Zwitser de muur lichtjes schraapte en bijna in de bandenmuur vloog.

Voor sommigen onder hen was het gewoon verder gaan op het elan van gisteren. Zo ook voor Vergne en voor Bird. Mitch Evans (Jaguar), winnaar gisteren, eindigde op een zevende plaats, terwijl Robin Frijns (Envision Racing) als negende geklasseerd werd. Bij Mercedes werd het weer een moeizame sessie. Tijdens hun snelle rondje werden de rijders gehinderd door een stilstaande wagen, waardoor Nyck de Vries pas als dertiende geklasseerd werd en Vandoorne zelfs pas negentiende. Hopelijk verloopt dit tijdens de kwalificaties om 10:40 uur beter.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 10 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons