van der Horst

Rome: Lucas di Grassi snelste in eerste vrije training

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
De eerste vrije training voor de Formule E zit er op in Rome en het was Lucas di Grassi die met zijn Audi de snelste tijd afklokte. De Braziliaan kon in de laatste minuten over Stoffel Vandoorne wippen, die met zijn Mercedes als eerste zijn snelle rondje afwerkte. Derde eindigde Robin Frijns voor Envision Virgin Racing. De meeste animo gebeurde wel nadat de sessie al afgevlagd was.
De sessie moest eenmaal stilgelegd worden met een rode vlag en dat in de laatste tien minuten, nadat Tom Blomqvist (NIO 333) in de muur reed aan bocht veertien, waar overigens vele rijders last hadden met het juiste rempunt te vinden. Hierdoor bleef er op het einde nog een vijftal minuten over waarin Vandoorne direct de snelste tijd op de tabellen zette, totdat di Grassi er nog +0.062 seconden afdeed. Frijns van zijn kant moest al direct twee tienden toegeven op de Braziliaan.

De meeste animo gebeurde eigenlijk na de sessie. Zoals gewoonlijk namen de piloten de kans om hun start te oefenen, die ditmaal veel dichter bij de pits ligt dan bij de vorige configuratie. Terwijl iedereen aan het wachten was op hun beurt, kwam Oliver Turvey (NIO) er aan, maar vergaloppeerde zich en reed vol tegen de wagens van Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Jake Dennis (BMW). Hoewel alle drie de piloten konden uitstappen, leek Vergne er toch wat last van te hebben. Of zij de tweede vrije training om 10:15 uur halen, of zelfs de kwalificaties gezien de schade aan de bolides, valt nog af te wachten.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons