van der Horst

Rome: Nick Cassidy snelste in verregende ochtendsessie

Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Deze ochtend stond de enige vrije training voor de tweede manche van de Rome e-Prix op het programma en het was Nick Cassidy die met zijn Envision Virgin Racing de sessie als snelste afsloot. De Nieuw-Zeelander topte de tabellen al 20 minuten voor het einde aangezien vanaf dan de regen roet in het eten gooide in de poging van de rest om hun tijd te verbeteren. Maximilian Günther eindigde met zijn BMW als tweede, terwijl Stoffel Vandoorne als derde afklokte.
  • STX Motorhomes
In tegenstelling tot gisteren verliep de vrije training rustig. Terwijl Cassidy zijn beste tijd op de tabellen zette, geraakte daarna niemand er meer onder, gezien het steeds zwaarder begon te regenen. Dat viel vooral op aan de chicane van bocht twaalf en dertien, waar vele rijders hun rempunt mistten op het nieuwe asfalt, waar zelfs Alex Lynn in zijn Mahindra de barrières raakte. Goed nieuws voor NIO 333 is dat Oliver Turvey er terug stond. De schade aan de wagen van de Brit was gisteren te groot om nog aan de start te verschijnen van race 1, al zal hij wel vandaag zijn straf - vanaf de pits starten - moeten uitzitten.

Nu is er een korte pauze vooraleer de kwalificatiesessie op gang getrokken wordt om 9 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 11 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons