van der Horst

Rome: rookietest gepland op vrijdag

Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Dit weekend staat er in Rome een unicum op het programma van de Formule E kalender. Voor het eerst zullen namelijk niet alle vaste namen de wagens besturen. Er zullen namelijk elf rookies de kans krijgen om op vrijdag een sessie van een halfuur af te werken. Zo zullen er een aantal namen bij zijn die in Berlijn ook al van de partij waren, al zijn er ook nieuwelingen.
  • 24 Hours of Zolder
Formule E wil blijven inzetten op de rookietesten, zeker gezien er namen als Nick Cassidy, Sascha Fenestraz en Jake Hughes daar uit voortgekomen zijn. Daarom zullen elf piloten een halfuur de tijd krijgen op het circuit van Rome en er zijn er toch een aantal met een verschillende achtergrond. Zo is Daniil Kvyat van de partij bij NIO 333, maar krijgen we ook Sheldon Van der Linde aan de start bij Jaguar. Jehan Daruvala krijgt zijn kans bij Mahindra. Bij DS Penske komt Yann Erlacher de troepen vervoegen. De Fransman zal de wagen van Stoffel Vandoorne besturen.

Deelnemerslijst Formule E

NIO 333: Daniil Kvyat
ABT Cupra: Adrien Tambay
Mahindra: Jehan Daruvala
Jaguar: Sheldon Van der Linde
Envision Racing: Jack Aitken
Nissan: Luca Ghiotto
DS Penske: Yann Erlacher
Avalanche Andretti: Zane Maloney
Maserati: Felipe Drugovich
McLaren: Charlie Eastwood
Porsche: Yifei Ye

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 11 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons