van der Horst

Rome: Twee op twee voor Mitch Evans - Top vijf voor Stoffel Vandoorne

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
In de tweede manche van de Rome E-Prix was Mitch Evans wederom de beste gladiator. De Jaguar-piloot vertrok ditmaal als vierde en bleef goed in het zog van de leiders. Pas tegen het einde kon de Nieuw-Zeelander met een risicovolle strategie de wedstrijd naar zich toe trekken. Zelfs in een shoot-out van één ronde hield de Kiwi stand voor Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Robin Frijns (Envision Virgin). Stoffel Vandoorne reed ook een degelijke race en eindigde als vijfde, doch verlaat de Rumbekenaar Rome niet als leider in de puntenstand.
Start 2022 Formula E Rome E-Prix 2
Start 2022 Formula E Rome E-Prix 2
Na een rustige start bleef de stand in het veld grotendeels hetzelfde, maar eens de wedstrijd op een halfuur van het einde een safety car kreeg vanwege het stilvallen van Antonio Giovinazzi (Dragon/Penske Autosport), kon het Circus Maximus beginnen. Vooraan kreeg polesitter Vergne het te verduren van zowel Frijns als André Lotterer (Porsche). Ook Evans moeide zich in de debatten, maar moest Lotterer en Frijns voorlaten gezien zij hun Aanvalsmodus inzetten, die ditmaal maar éénmalig moest gebruikt worden voor acht minuten. Evans bleef lang wachten alvorens zijn Aanvalsmodus in te zetten, totdat we een tweede safety car kregen en de rollen helemaal omgedraaid werden.

Gezien Evans de enige in het veld was die zijn Aanvalsmodus nog moest activeren en ook nog eens meer energie over had, werd het einde van de race een fluitje van een cent voor de Nieuw-Zeelander en pakte hij op tien minuten van het einde de leiding. Ondertussen werden er achter hem ook nog interessante duels uitgevochten tussen Frijns en Vergne, maar ook tussen Bird en Vandoorne, die zich zo in de top vijf kon nestelen. Even kon Vandoorne zelfs naar plaats vier opschuiven tegenover Lotterer, maar op dat moment kregen we juist een safety car en onze landgenoot liet de Duitser terug voorgaan. Door die safety car periode kregen we nog één ronde voor een shoot-out, maar de plaatsen bleven uiteindelijk ongewijzigd.

Gisteren deed Vandoorne nog de beste zaak in de tussenstand, maar ditmaal was het Vergne die de beste zaak deed. De Fransman gaat als leider naar huis, met twee punten voorsprong op Frijns en vier op de Rumbekenaar. Evans begon dit weekend met maar één schamel puntje, maar met de twee overwinningen ligt hij nu op negen punten van de Fransman. Grootste verliezers van dit weekend zijn Edoardo Mortara (ROKiT Venturi), die na een tik tegen de muur moest opgeven, en Nyck de Vries (Mercedes), die pas als vijftiende geklasseerd werd. Met Rome achter ons is het nu uitkijken naar de volgende topper op de kalender eind deze maand: Monaco.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 10 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 2.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons