van der Horst

Rome: Vrije training twee al na tien minuten stilgelegd

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
De tweede vrije training die normaal een halfuur moest duren, werd al na tien minuten stilgelegd. De wedstrijdleiding besloot al snel de rode vlag uit te halen nadat er stukken curbs loskwamen in bocht twaalf. Hoewel racedirecteur Scott Elkins hoopte om de sessie toch nog op een later moment te laten herstarten, bleken de werken langer te duren dan verwacht, waardoor de sessie niet meer herstart werd. Hierdoor eindigde Maximilian Günther met zijn BMW bovenaan, voor de Mercedes-piloten Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne.
  • G&A Motors Motorsport
Terwijl de sessie op gang getrokken werd, was vooral de vraag hoe het ervoor stond met de wagens die in de eerste sessie betrokken waren bij die zware klapper veroorzaakt door Oliver Turvey (NIO). De wagens van Turvey en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) leken nog ver van klaar om deze al in te zetten bij de kwalificaties. Wel goed nieuws voor Jake Dennis: zijn BMW lijkt tijdens de neutralisatie toch helemaal klaar om deel te aan de kwalificaties nemen om 12 uur. Dat werd tevens bevestigd door BMW op Twitter.

Foto: BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons