van der Horst

Romeo Ferraris vervolledigt line-up met Oliver Webb

Oliver Webb
Oliver Webb
Romeo Ferraris heeft aangekondigd dat Oliver Webb de rijdersline-up in de Pure ETCR voor 2021 zal vervolledigen. De 30-jarige Brit voegt zich bij de reeds aangekondigde Stefano Coletti, Luca Filippi en Rodrigo 'Digo' Baptista om een ​​van de Giulia ETCR's by Romeo Ferraris te besturen.
  • Shopa
Oliver Webb heeft de elektrische auto al eerder getest op de officiële testdag op 5 en 6 mei in Vallelunga, Italië. Het is dus geen wonder dat de Brit gekozen werd om de line-up te voltooien. Webb heeft ook al eerder met elektrische racewagens gereden. Zo nam hij deel aan twee Jaguar I-Pace eTrophy-races in Berlijn afgelopen augustus en heeft hij in het verleden ook al een Formule E-wagen getest.

De Brit heeft al met verschillende soorten eenzitters gereden. Zo streed hij al in de Formule Renault 2.0, de Britse F3, de Formule Renault 3.5 en Indy Lights in de VS. Daarnaast heeft hij ook de European Le Mans Series gewonnen in 2014 en behaalde hij een podium in de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Romeo Ferraris heeft ook al de duo's bekendgemaakt die met zijn twee Giulia ETCR's zullen rijden. Zo zullen Coletti en Filippi een wagen delen. Baptista en Webb besturen de andere.

De eerste manche van het PURE ETCR begint op 18 juni in Vallelunga, Italië.

Foto: Romeo FerrarisSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Pure ETCR op donderdag 3 juni 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons