van der Horst

Romolo Liebchen: "We liggen voor op schema met nieuwe Audi R8 LMS"

Romolo Liebchen
Romolo Liebchen
De 24 Hours of Spa hebben de meest recente jaren in toenemende mate belang gewonnen bij Audi. Het merk met de vier ringen schreef in de afgelopen vier edities maar liefst drie keer een zege achter haar naam bij en dus zijn de verwachtingen ook dit jaar niet van de poes. Een factor die het ganse verhaal een extra complexiteit geeft, is de aanwezigheid van de nieuwe Audi R8 LMS.
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
"Voor ons is er een lichte druk, want de verwachtingen zijn hoog gespannen", zegt Liebchen. "We brengen hier vier wagens mee met het doel zo veel mogelijk data te verzamelen alvorens we in productie gaan. Deze grote test (de 24 Hours of Spa nvdr.) is belangrijk voor ons en hopelijk behalen we een goed resultaat. Dat zou het gemakkelijker maken om wagens te verkopen wanneer we in productie-fase treden begin september. Tot nu toe zitten we evenwel voor op onze timing en kunnen we zeer tevreden zijn."

Sainteloc - Audi R8 LMS ultra vs. Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Sainteloc - Audi R8 LMS ultra vs. Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Over het verschil tussen de oude en de nieuwe Audi R8 heerst er binnen Audi wat verbazing. "We zijn verrast dat het gat (tussen de chrono's van de oude en nieuwe wagen) zo groot is. Langs de andere kant is dit wel wat we moeten tonen, dat het nieuwe product beter is, dat is wat iedereen uiteindelijk wil zien. De sterke punten van de nieuwe R8 opnoemen zou ons heel ver leiden, maar de zwakke punten zullen we na de race zeker zien. Eéntje die er nu reeds in mij opkomt is dat we nog moeten werken aan het beter begrijpen van de Pirelli banden. Dat is voor ons nog een probleem waar we nog aandacht aan moeten besteden, maar ik ben zeker dat we ook dat zullen oplossen."

Foto's: Vincent Wouters & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons