van der Horst

Ron Dennis stapt op bij McLaren

Ron Dennis
Ron Dennis
Ron Dennis heeft vandaag aangekondigd dat hij eind januari opstapt als chairman en chief executive officer van de McLaren Technology Group. Dennis die sinds 1980 werkt voor McLaren vertrekt niet uit vrije wil, hij wordt uit zijn post ontheven na een beslissing van de meerderheid van aandeelhouders, waaronder Mansour Ojjeh (TAG) en de investeringsfirma uit Bahrein Mumtalakat. Ron Dennis bezit zelf 25% van de aandelen van McLaren maar lag al twee jaar overhoop met de Arabische aandeelhouders over het te volgen beleid.
  • Hamofa Performance
Nog niet lang geleden was Ron Dennis in onderhandeling met een Chinese geldschieter om alsnog de controle over McLaren over te nemen. Dit manoeuvre was er teveel aan voor de Arabische geldschieters die beslisten om Dennis aan de deur te zetten bij het verlopen van zijn contract eind januari 2017 op grond van een falend beleid. Dennis vocht de beslissing aan en beweerde dat zijn beleid niet was gewijzigd in de loop der jaren en probeerde nog het besluit aan te vechten bij de High Court, maar tevergeefs.

Ron Dennis
Ron Dennis
Ron Dennis: “ Ik ben ontgoocheld in de beslissing van de verantwoordelijken van TAG en Mumtalakat om mij te ontslaan uit mijn functie en dat tegen de waarschuwingen in van de overige bestuursleden van het team die wijzen op de gevolgen van hun actie op de aandelenmarkt. De aangehaalde redenen voor mijn ontslag zijn volledig onjuist, mijn houding ten opzichte van het bedrijf is nog altijd dezelfde als deze die McLaren toeliet om 20 titels te behalen in de formule 1. Het is duidelijk dat zij niet dezelfde zienswijze hebben op het wijze dat McLaren moet evolueren. Ik maak mij nu vooreerst ongerust om de 3500 werknemers van McLaren maar ik zal als aandeelhouder van de McLaren Technology Group en McLaren Automotive alles in het werk stellen om de belangen van de twee bedrijven te beschermen en om hun toekomst te verzekeren.”

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 15 november 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons