van der Horst

Ross Brawn gaat met pensioen

Ross Brawn
Ross Brawn
Ross Brawn is al 46 jaar actief in de formule en dat vindt hij zelf genoeg en hij besloot dan ook om zijn taak als sportief directeur van de Formule 1 neer te leggen en op pensioen te gaan.
  • Hamofa Performance
Michael Schumacher - Benetton B192
Michael Schumacher - Benetton B192
Ros Brawn begon in de formule 1 in 1976 bij March en werkte vervolgens voor Williams, Lola en Arrows alvorens hij in 1991 bij Benetton onderdak vond als technisch directeur en met dat merk de titel bij de constructeurs pakte in 1995. Op dat moment tweevoudig wereldkampioen Michael Schumacher kon hem eind 1996 overtuigen om hem te volgen naar Ferrari waar hij als technisch verantwoordelijke het team leidde de Duitser er naar vijf wereldtitels. In 2005 nam Renault echter voorsprong op Ferrari en Brawn verliet Ferrari eind 2006. Na een verplicht sabbatical jaar trad hij toe bij Honda en toen Honda de formule 1 verliet nam hij het team over onder de naam Brawn GP. Tot ieders verbazing won het nieuwe team zowel de titel bij de rijders (Jenson Button) als bij de constructeurs. Voor het seizoen kocht Mercedes het team op en Brawn bleef werken voor de Duitse constructeur tot eind 2013.

Daarna verdween hij uit de formule 1 maar begin 2017 raakte bekend dat Liberty Media hem overhaalde om de rol van managing director, Motor Sports en technical director F1 op zich te nemen en dat wegens zijn grote ervaring in de formule 1, ervaring die de leiding van Liberty Media niet had.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 29 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons