van der Horst

Rotax Euro Trophy schrapt laatste manche in Genk, Rillaerts en Przybylak kampioen

Kai Rillaerts
Kai Rillaerts
Afgelopen weekend vond in het Italiaanse Adria de voorlaatste manche van de Rotax Max Challenge Euro Trophy, het europese Rotax kampioenschap, plaats. De slotmanche zou binnen twee weken plaatsvinden in Genk, maar daar komt nu verandering in. Het hing al even in de lucht, maar vandaag raakte bekend dat deze manche door de toenemende corona besmettingen niet zal plaatsvinden. De RMC Euro Trophy plant geen alternatieve locatie in, en dus zijn onze landgenoten Kaï Rillaerts en Xander Przybylak Europees kampioen!
Start DD2
Start DD2
Genk, Wackersdorf, Adria en Campillos. Dat waren de vier circuits die de Rotax Max Challenge Euro Trophy oorspronkelijk zou aandoen. Halfweg het seizoen werd beslist om het Spaanse Campillos te schrappen en om na Duitsland en Italië nog een keertje op de Horensbergdam in Genk in actie te komen. De manche van afgelopen weekend in Adria vond nog plaats maar het slotweekend, gepland op 6, 7 en 8 november wordt geannuleerd.

Geen finaleweekend dus, en zo viel in Adria het weekend al in zijn definitieve plooi. Kaï Rillaerts trok als leider in de tussenstand naar Italië, na winst in Genk en in Wackersdorf. De jonge inwoner van Tremelo begon moeizaam aan het weekend met een tiende plaats in een regenachtige kwalificatie sessie. Rillaerts maakte echter snel progressie en werkte zich in de heats naar voren. Op de slotdag wist hij beide finales te winnen waardoor hij zich overtuigend tot Europees kampioen kroont.

Xander Przybylak
Xander Przybylak
Ook in de DD2 zijn de Belgen aan het feest met een Europese titel voor Xander Przybylak die met name in Wackersdorf ijzersterk voor de dag kwam. Przybylak pakt zo de titel voor teamgenoot Glenn Van Parijs die de vice-titel pakt.

In de overige klassen, de Micro- en MiniMax, kenden de Belgen successen. De Nederlander Mees Houben won in de MicroMax met het Belgische GKS Lemmens Power terwijl Mateja Radenkovic en PG Motorsport-rijder Karel Staut naar een prachtige één-twee reden in de MiniMax.

Foto's: Kartphoto
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 27 oktober 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons