van der Horst

Rotax Grand Finals alsnog geannuleerd

Rotax Grand Finals
Rotax Grand Finals
Op amper tien dagen van de start van de Rotax Grand Finals, kwam gisteren het nieuws dat de 2020 editie alsnog geannuleerd wordt. Rotax organiseerde het wereldkampioenschap karting aanvankelijk in november maar werd door de Covid pandemie gedwongen dit op te schuiven naar begin dit jaar.
  • St. Paul
Portimao was normaalgezien de gastheer voor het WK, dat op 23 januari van start zou gaan. Maar opnieuw kleuren de corona cijfers donkerrood. De Portugeese eerste minister Antonio Costa, kondigde gisteren een algemene lockdown af, die ingaat vanaf vandaag.

Hoewel de voorbereidingen volop aan de gang waren om alles zo corona proof mogelijk te organiseren moest Rotax alsnog noodgedwongen de handdoek gooien. Ongeacht de gigantische inspanningen die de organisatie leverde, blijft het organiseren van een WK met deelnemers vanuit de hele wereld moeilijk te verantwoorden.

Team Belgium was klaar om met tien deelnemers af te zakken naar Portimao. Daaronder zaten zeker kanshebbers voor medailles en titels. Die ambities moeten nu een jaartje in de koelkast. Rotax bevestigde meteen officieel, dat het onwaarschijnlijk lijkt dat er nog een 2020 editie van de Grand Finals zal volgen. Er wordt vooruit gekeken naar eind 2021 om dan een nieuwe editie te plannen, waar dan dit seizoen voor gekwalificeerd kan worden. 

Foto: RotaxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 14 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons