van der Horst

Rotax Grand Finals: Belgen meteen voorin, pole voor Glenn Van Parijs

Team Belgium
Team Belgium
Team Belgium is de Rotax Grand Finals in Portimao prima gestart. Acht landgenoten dragen de Belgische driekleur tijdens dit officiële wereldkampioenschap voor Rotax motoren en ze wisten zich tijdens de vrije trainingen meteen te tonen. Gisteren en vandaag werden vervolgens de kwalificaties afgewerkt met een tweede plaats voor Tommie Van der Struijs en een derde plaats voor Mateja Radenkovic in de Junioren en de pole voor Glenn Van Parijs in de DD2.
  • Prospeed Competition
Rotax Grand Finals
Rotax Grand Finals
De Rotax Grand Finals staan al jaren bekend als hét Rotax event van het jaar. Rijders vanover de hele wereld moeten zich via nationale en internationele kampioenschappen kwalificeren voor wat geldt als het wereldkampioenschap karting voor de Rotax klassen. Team Belgium zakt dus met acht rijders af naar Portugal waar het WK zondag startte met de bekende 'raffle of karts' waarbij iedere rijder zijn kart en motor via loting toegewezen krijgt.
Micro Max: Vijftiende chrono voor Vic Van Campenhout
Onze jonge landgenoot Vic Van Campenhout pakte in zijn eerste Grand Finals meteen uit met een mooie vijftiende chrono in het 36 koppige veld. De Belgische kampioen maakte doorheen het event de nodige progressie en zette in lastige natte omstandigheden in de slotfase zijn beste tijd op de tabellen. Daniel Minto wist de pole te pakken voor Maxim Becker en Marco Manson. 
Mini Max: Van Meeuwen in de buik van het pak
Alexander Van Meeuwen komt aan de bak in de MiniMax klasse. In het 72 koppige veld reed onze landgenoot de 24e tijd in zijn groep, wat resulteert in een 56e tijd overall. Christopher El Feghali was de snelste voor Harry Bartle en Rasmus Koskinen. 
Junior Max: Belgen meteen op de afspraak
Ondanks enkele kleinere probleempjes wisten de twee Junioren rijders van Team Belgium twee degelijke trainingsdagen af te werken. In de kwalificaties van vandaag, viel de puzzel uiteindelijk zo goed als helemaal samen en zien we de gele mannen helemaal vooraan het veld postvatten. Tommie Van der Struijs, Nederlander maar uitkomend voor Team Belgium, reed een sterke tweede plaats en heeft prima kaarten in handen voor de heats die de komende dagen zullen volgen. Ook Mateja Radenkovic geeft zijn visitekaartje af. Onze landgenoot volgde nipt achter Van der Struijs op een prima derde plaats algemeen. 
Senior Max: Kaï Rillaerts bezig aan opmars
Met de elfde tijd in de kwalificaties van de Rotax Senioren viel de prestatie van Käi Rillaerts licht tegen. De verwachtingen liggen natuurlijk hoog voor de Nederlandse, Belgische, BNL en vice-Europese kampioen en dus herstelde Rillaerts zich meteen in de eerste heat, die vandaag al werd afgewerkt. Rillaerts reed naar een knappe zege en lijkt dus helemaal op de goede weg! 
DD2: Pole voor Glenn Van Parijs
De glansprestatie van Team Belgium vandaag kwam op naam van Glenn Van Parijs. De Limburger verzekerde zich autoritair van de pole in de DD2 klasse. Hij hield Mark Kimber en Dawid Maslakiewicz achter zich. De vijfde tijd kwam op naam van Xen De Ruwe, die al enkele jaren niet meer voor Team Belgium uitkomt. Mick Nolten, Nederlander met een Belgisch hart, kwalificeerde zich ietwat teleurstellend op de 47e plaats.al staat hij na de eerste het al als 40e geklasseerd. Ook Van Parijs werkte ondertussen zijn eerste heat af. Hij moest de zege laten aan Mark Kimber en kwam als tweede over de streep.
E20: Vijfde tijd voor Tijs Daems
Tijs Daems
Tijs Daems
Tijs Daems houdt de Belgische eer hoog in de elektrische E20 klasse. Van de 16 deelnemers reed de Kempenzoon de vijfde tijd al klom hij intussen al op naar P3 na een prima eerste heat. De pole was er voor de Zweed Joel Bergstrom.

Foto's: Rotax Karting
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 23 november 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons