van der Horst

ROWE-DMV 250 Meilen Rennen: Zege voor ROWE Racing Mercedes

ROWE Racing Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing Mercedes SLS AMG GT3
Dit weekend vond op de Nürburgring de voorlaatste manche van het VLN kampioenschap plaats, de ROWE-DMV 250 Meilen Rennen. De sponsor van de wedstrijd kon zich geen betere winnaar indenken want de 4 uren durende race werd gewonnen door de Mercedes SLS van het ROWE Racing team bestuurd door Christian Hohenadel en Maro Engel. Zij klopten de Audi Race Experience Audi R8 LMS ultra van Marco Werner, Christopher Haase en Markus Winkelhock.
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Het was vooral uitkijken naar het debuut van de Bentley Continental GT3 in de VLN, het Britse merk heeft van de 24 uren van de Nürburgring een van zijn hoofddoelen voor volgend seizon gemaakt en kwam er op verkening met een wagen voor fabrieksrijders Guy Smith, Steven Kane en Andy Meyrick. Lang duurde de race niet voor de Britse GT, al in de tweede ronde werd de wagen beschadigd bij een aanrijding, de mecaniciens voerden nog een reparatie uit maar en de wagen zou nog even de piste nemen alvorens definitief op te geven.

De ROWE Racing Mercedes van Hohenadel en Engel was al in de eerste ronde betrokken bij een aanrijding met de leidende Audi van Stippler, maar de wagen kon zijn weg ongestoord verder zetten en won de race met een voorsprong van 50 seconden op de Audi Race Experience Audi R8 LMS ultra van Marco Werner, Christopher Haase en Markus Winkelhock. DE Audi van Baseng en Stippler, die van op de pole vertrokken was kreeg na de aanrijding in de eerste ronde een klapband en moest de pits opzoeken, de wagen kreeg ook nog een stop and go voor een te korte pitstop maar toch eindigde de Phoenix Racing Audi nog op de derde plaats. De vierde positie was voor de Audi R8 LMS ultra van Dennis en Marc Busch en de top vijf werd vervolledigd door de Porsche 911 GT3 RSR
Nissan GT-R GT3 - Nissan GT Academy Team RJN
Nissan GT-R GT3 - Nissan GT Academy Team RJN
van Weiss/Kainz/Jacobs/Krumbach. Markus Palttala die een Porsche 911 GT3 Cup deelde met  Marc Hennerici en Dennis Trebing, eindigde op de tiende plaats. De Nissan GT-R GT3  van het Nissan GT Academy Team RJN met naast Florian Strauss en Chiyo Katsumasa ook onze landgenoot Wolfgang Reip verdween al vroeg uit de wedstrijd.


Foto's: VLNDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 14 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ROWE-DMV 250 Meilen Rennen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons