van der Horst

Rubens Barichello met de schrik vrij na tumor

Frits van Eerd, Rubens Barrichello en Jan Lammers
Frits van Eerd, Rubens Barrichello en Jan Lammers
Ex-Formule 1-rijder Rubens Barrichello heeft onthuld dat hij enkele weken geleden het slachtoffer is geworden van een nektumor. De Braziliaanse elfvoudig Grand Prix-winnaar werd met succes geopereerd aan het goedaardige gezwel en heeft naar eigen zeggen veel geluk gehad dat hij het avontuur heelhuids is doorgekomen.
Barrichello verklaart plots last gekregen te hebben van zware hoofdpijn, waarna meteen enkele onderzoeken volgden. Daaruit werd bij de voormalige Ferrari-rijder een kleine tumor vastgesteld aan de linkerkant van de nek. "Het ging dan wel om een goedaardige tumor, maar ik wou het gezwel toch absoluut laten verwijderen om er geen hinder van te ondervinden aan het stuur van een racewagen", liet Barrichello optekenen.

Naast het ongemak bleek dat er echter nog een tweede reden was om de operatie uit te voeren. "Bij verdere onderzoeken in het ziekenhuis bleek ook dat de ader aan de linkerkant van mijn nek verstopt zat omwille van de tumor", gaat 'Rubinho' verder. "Er is mij verteld dat slechts 14 procent van de gevallen er zonder langdurige gevolgen van afkomen. Ik ben dus een ongelofelijke geluksvogel!"

De 45-jarige Barrichello betwist in 2018 het volledige Braziliaanse Stockcar-kampioenschap. Vorig seizoen maakte hij nog een eenmalig optreden in de LMP2-klasse van de 24 Uur van Le Mans, samen met onze noorderburen Jan Lammers en Frits van Eerd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op donderdag 26 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons