van der Horst

Rudy van Buren nieuwste aanwinst bij Mahindra

Rudy Van Buren
Rudy Van Buren
Vandaag maakte Mahindra bekend dat zij een nieuwe aanwinst mogen verwelkomen in hun team. Rudy van Buren, de eerste winnaar van de Worlds Fastest Gamer competitie, heeft na zijn simulatiewerk bij McLaren onderdak gevonden bij het Indische team. Van Buren zal daar samen met Sam Dejonghe als simulatiepiloot aantreden, terwijl Dejonghe dit zal combineren met zijn taak als ontwikkelingspiloot. Hiermee is de Nederlander uit Lelystad de eerste gamer die doorstoot naar de Formule E.
  • Circuit Zolder
Rudy Van Buren en James Baldwin
Rudy Van Buren en James Baldwin
Van Buren kende een steile opmars sinds 2017. Daar was de Nederlander de sterkste tijdens de allereerste finale van de Worlds Fastest Gamer competitie. Dankzij die winst kon hij een jaar aan de slag bij het McLaren Formule 1 team als simulatiepiloot. In 2018 schakelde de voormalige kartpiloot over naar de Porsche Carrera Cup Deutschland en mocht dit jaar voor de eerste maal proeven van de Porsche Supercup. Onlangs keerde hij terug naar de eSports-competitie waar het voor hem allemaal begon en coachte hij James Baldwin naar de overwinning.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Van Buren is trouwens ook geen onbekende bij Dillbagh Gill en co. Tijdens het vorige seizoen werd er ook beroep gedaan op de ervaren eSports-piloot en hij maakte daarbij een goede indruk wat leidde tot een vast contract voor dit seizoen. Zijn taak zal voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van het team bij de races vanuit de thuisbasis in Oxfordshire.

Foto's: Worlds Fastest Gamer & Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 8 november 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons