van der Horst

Rudy van Buren wint tweede All-Star eSports Battle - Vandoorne top 10

Rudy Van Buren
Rudy Van Buren
Zaterdagavond stond de tweede All-Star eSports Battle op het menu, een race in elkaar gestoken door 'The Race' en Torque eSports. 60 piloten kwamen er aan de start en het was Rudy van Buren die Filip Simoncic opvolgt. De Nederlander bleef twee eSports-piloten Kevin Siggy en Nuno Pinto voor. Bij de professionele piloten kwamen er veel namen naar voren waaronder drie Belgen. Twee van die drie konden uiteindelijk ook doorstoten naar de finale.
Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Nog voor de race begon was er helaas één grote afwezige: Max Verstappen. De Nederlander met Belgische roots moest op het laatste moment afzeggen. Langs Belgische zijde kwamen Wolfgang Reip, Dries Vanthoor en Stoffel Vandoorne uit op het virtuele Indianapolis Motor Speedway circuit. Reip en Vanthoor mochten al in de eerste heat opdraven en uiteindelijk kon alleen de voormalige GT-Academy winnaar en Blancpain Endurance kampioen doorstoten naar de finale. Toch was het vooral Vandoorne die indruk maakte. De Rumbekenaar reed in zijn heat meteen naar een derde plaats in de kwalificaties en pakte bij de start al direct de tweede plaats over, waardoor hij ook kon doorstoten naar de finale.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Twintig piloten mochten het uitvechten in een finale over 20 ronden. Rudy Van Buren - allereerste winnaar van World's Fastest Gamer en huidig simpiloot bij Mahindra Racing - nam al snel de leiding en al vlug konden een aantal deelnemers zich afscheiden van de rest van het veld. Alles leek nog mogelijk totdat er een gevecht om de tweede plaats losbrak, waardoor Van Buren ongestoord richting de overwinning kon rijden. Bij de professionele piloten werd het een strijd tussen Felix Rosenqvist en Daniel Juncadella. Heel de race lagen beiden dicht bij elkaar maar het was de Spanjaard die alsnog de Zweed aftroefde. Vandoorne mocht vanaf plaats elf starten en had, dankzij de vele botsingen vooraan, zicht op een achtste plaats maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met plaats negen. Reip daarentegen had meer pech en sloot af op plaats 14.

Foto's: World's Fastest Gamer - Thomas Smets - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 21 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons