van der Horst

Rusland: Nieuw chassis voor Felipe Nasr – Ingenieurs vertrokken bij Sauber

Felipe Nasr Sauber F1 Racing
Felipe Nasr Sauber F1 Racing
Dit weekend in Rusland zal Felipe Nasr over een nagelnieuw chassis beschikken. Sinds de seizoensopener in Melbourne afgelopen maart klaagt de Sauber-rijder over instabiliteit van de wagen tijdens het remmen en men dacht dat dit weleens zou komen door een constructiefout in het chassis. Met de financiële problemen die het Zwitserse team teisteren, betekende dit echter dat de productie van een nieuwe monocoque op zich liet wachten. Die geldnood waarin het team uit Hinwil verkeert zou volgens berichten in de media er toe geleid hebben dat enkele belangrijke ingenieurs eerder deze week vertrokken.
  • Skylimit Events
Felipe Nasr vertelde aan de samengekomen pers in Sochi dat hij het weekend met een nieuwe wagen, namelijk chassis nummer 3, zal aanvatten. Eerder vandaag op de persconferentie voor de rijders lichtte de Sauber-piloot toe dat hij in de data een duidelijk verschil merkte op vlak van tempo. “Het probleem is dat de wagen onstabiel is tijdens het remmen, maar ik vertrouw het team en ik ben ervan overtuigd dat we de problemen die we hebben kunnen oplossen”, zei de 23-jarige Braziliaan.

Teamgenoot Marcus Ericsson gaf vandaag ook toe dat het team naar da achterkant van de grid is gezakt. Ericsson zei in Sochi dat ze nu mee in de groep zitten waar zowel Manor als Renault Sport F1 zich bevinden. “In feite hebben we dezelfde auto als tijdens de tweede test in Barcelona”, aldus Ericsson. “Sindsdien zijn er geen updates meer gebeurd. We hebben enkele nieuwe dingen kunnen ontwikkelen, zoals de voor- en achtervleugel, maar de vraag blijft wanneer we deze op onze wagen gaan monteren.” Verder is de 25-jarige Zweed ervan overtuigd dat ze punten zullen scoren wanneer het zover komt. Na de eerste drie manches van het kampioenschap blijft Sauber nog puntenloos in de rangschikking staan.

Foto: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons