van der Horst

Rusland: Nieuwssprokkels na de wedstrijd

Toto Wolff
Toto Wolff
Volgens Toto Wolff mag Nico Rosberg van geluk spreken dat hij de wedstrijd gewonnen heeft, laat staan uitgereden heeft. Niet enkel regerend wereldkampioen Lewis Hamilton had met een mankement te kampen tijdens de wedstrijd; een probleem met de waterdruk in zijn W07 Hybride, maar ook de huidige WK-leider. “Er was een probleem met Nico's wagen dat ons grijze haren heeft bezorgd tijdens de wedstrijd”, aldus de Mercedes-teambaas aan ESPN. “Er was een probleem met zijn MGU-K (een onderdeel van de krachtbron) en op een gegeven moment leek het erop dat hij de race niet zou kunnen uitrijden.” Rosberg moest al zijn systemen op minder zetten maar met Hamilton's eigen zorgen kon de Duitser toch de race op een gecontroleerde manier uitrijden en won zo zijn zevende zege op rij, zijn vierde overwinning dit seizoen.
Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene
Op de vraag van de media aan Maurizio Arrivabene, teambaas bij Scuderia Ferrari, over Sebastian Vettel's furieuze reactie na zijn dubbele aanrijding met Red Bull Racing's Daniil Kvyat zei de Italiaan:”Hij was zeker niet tevreden. Hij ging helemaal door het lint. Voor een tweede keer dit seizoen heeft hij een DNF achter zijn naam staan voor iets waar hij niets aan kon doen.” Volgens Arrivabene is het heel duidelijk wie de schuldige is. “Als we de beelden bekijken is het heel duidelijk”, aldus de 59-jarige uit Brescia die met een beschuldigde vinger wijst naar de jonge Rus. “Seb z'n reactie is begrijpbaar. Hij is een viervoudig wereldkampioen die wil winnen”, vervolgde Arrivabene. Maar volgens Kvyat moest Vettel opeens hard remmen omdat hij een probleem ondervond met zijn wagen maar Arrivabene wees deze uitspraak af als onzin. “Uiteraard als je een crash zoals deze hebt gehad vertraag je, maar dat betekent toch niet dat je hem nog een keer moet aanrijden!”, concludeerde de Ferrari-topman.

Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner zei na de wedstrijd aan Sky Sports F1 dat hij zijn verontschuldigingen heeft aangeboden bij zijn voormalige rijder Sebastian Vettel, en verwacht van zijn huidige rijder Daniil Kvyat hetzelfde. Vettel, die de kleuren van Red Bull Racing droeg tussen 2009 en 2014, bracht tijdens de wedstrijd een bezoek aan de Red Bull-pitmuur. “Hij zei hallo en maakte zijn standpunt duidelijk”, aldus de Red Bull-baas. “Het enige wat ik kon doen was me verontschuldigen.” De 42-jarige Brit is ontgoocheld dat hierdoor zijn team geen punten heeft kunnen scoren. Ook Daniel Ricciardo werd een onschuldig slachtoffer door de aanrijding met de Ferrari-rijder. De Aussie eindigde op een elfde plaats en de Rus op een vijftiende. “Hij heeft zich verontschuldigd bij het team en ik denk dat hij dat ook bij Sebastian heeft gedaan. Indien hij het nog niet persoonlijk heeft gedaan ben ik ervan overtuigd dat hij het wel doet wanneer hij hem ziet”, besloot de wederhelft van Spice Girl Geri Halliwell.

Sochi Autodrom - Fernando Alonso
Sochi Autodrom - Fernando Alonso
Volgens Fernando Alonso moet het McLaren-Honda's doel worden om op regelmatige basis punten te scoren. In Sochi behaalden de Spanjaard en zijn teamcollega Jenson Button eindelijk hun eerste punten van het seizoen binnen en kon het puntentotaal van het team, ééntje van onze Stoffel Vandoorne, aandikken met negen meer. “We hebben geluk gehad in de eerste twee bochten”, verwees Alonso naar het Red Bull-Ferrari-incident.”Vorig jaar zagen we dat we na een goede start geen positie konden behouden maar vandaag was het anders. We hadden het tempo, en ik denk dat we de vijfde beste tijd op het bord hebben gezet. Ik geloof dat regelmatig in de punten eindigen vanaf nu ons doel zou moeten zijn.” Teambaas Eric Boullier zei aan Sky Sports F1 opgelucht en blij te zijn voor alle mensen in hun fabriek: ”Iedereen heeft hier hard voor gewerkt. Dit circuit lag ons niet door het alombekend sparen van de benzine, dus ik hoop dat op een ander parcours we meer kracht uit de motor kunnen puren.” Voor de volgende wedstrijd in Barcelona zou McLaren een belangrijke aerodynamische upgrade meebrengen.

 Romain Grosjean - HAAS F1
Romain Grosjean - HAAS F1
Voor de derde maal in vier wedstrijden wist het team van Gene Haas punten te scoren. Het Amerikaanse team, dat dit seizoen zijn debuut maakt in de koningsklasse van de autosport, staat nu op een vijfde plaats in het kampioenschap voor constructeurs. “Het is geweldig om terug in de punten te eindigen, zeker na een heel moeilijk weekend waar we nooit echt tevreden waren met de wagen”, aldus Romain Grosjean. Teamgenoot Esteban Gutierrez bleef wederom puntenloos achter. De Ferrari-protégé knalde in de eerste bocht op de Force India van Nico Hulkenberg. “Het is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor Nico”, zuchtte de jonge Mexicaan.”Ik deed mijn best om mijn wedstrijd te redden maar kreeg een penalty en verloor hierdoor veel tijd. Ik gaf daarna alles en we hebben de race kunnen uitrijden, wat wel positief is.” Teambaas Günther Steiner was een tevreden man na een moeilijk weekend. ”Een geweldig resultaat voor het team om terug in de punten te eindigen”, zei Steiner op de officiële website van Haas.

Jolyon Palmer & Kevin Magnussen
Jolyon Palmer & Kevin Magnussen
Renault Sport F1 staat eindelijk in de WK-ranking, met punten gescoord door Kevin Magnussen die startte vanop een 17de plaats en de wedstrijd op een knappe zevende plaats eindigde. Een geweldige resultaat voor het team na een heel moeilijke start van het seizoen. De jonge Deen was overgelukkig om terug in de top tien te eindigen, voor het eerst sinds 2014. “Het voelt geweldig om deze punten voor het team te scoren. Ik weet dat iedereen heel hard heeft gewerkt hiervoor. Ik maakte een geweldige start maar verloor dan weer wat plaatsen in de eerste bocht omdat er iemand voor mijn neus om zijn as ging”, aldus Magnussen. “Nadien gaf ik alles wat ik had gans de wedstrijd, maakte goede inhaalmanoeuvres en kreeg ik een geweldige pitstop van mijn crew. We hadden wat geluk vandaag maar in het verleden hadden we dat niet. Dus heb ik hierover zeker niet te klagen.” Teammaat Jolyon Palmer eindigde de wedstrijd op een twaalfde stek.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons