van der Horst

Rusland: tweemaal Bottas (Mercedes) tijdens vrije trainingen

Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Ook in het Russische Sotsji heeft Mercedes een grote voorsprong op de concurrentie. Tijdens de twee oefensessies was het telkens Valtteri Bottas die met de toptijd ging lopen, eenmaal voor Renault-rijder Daniel Ricciardo en later voor Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.
Het Russische F1-circuit bleek vanochtend een harde noot om kraken. Zowel Nicolas Latifi (Williams) als Carlos Sainz (McLaren) kwamen in het decor terecht en waar de Spanjaard zijn weg kon voortzetten, zat de eerste oefensessie er meteen op voor de Canadees. Ook diens teamgenoot George Russell, Romain Grosjean (Haas) en Daniil Kvyat (Alpha Tauri) gingen in de fout. Lewis Hamilton zag zijn snelste ronde door de vele onderbrekingen de mist ingaan en eindigde zowaar op de negentiende plaats.

Daniel Ricciardo - Renault R.S.20
Daniel Ricciardo - Renault R.S.20
De Britse wereldkampioen kon in de tweede sessie orde op zaken zetten, maar eindigde - weliswaar met harder rubber - opnieuw achter zijn Finse teamgenoot. Renault bleek eens te meer de grootste bedreiging te vormen, al verdubbelde de achterstand van Daniel Ricciardo op de referentietijd van een halve naar een volledige seconde. Max Verstappen (Red Bull), vanmorgen nog derde maar in de tweede training teruggevallen naar de zevende plek, liet weten dat "Renault moeilijk te kloppen zou zijn in de kwalificaties". Onze noorderbuur miste niet alleen snelheid, maar ging in de tweede sessie ook even rond zijn as.

Volgens de traditie staat er morgen nog een derde vrije training gepland, die start om 11 uur Belgische tijd. Drie uur later start de kwalificatiesessie op het Russische circuit.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Renault F1 Team
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons