van der Horst

Russell Racing wint Belcar-seizoensopener - Derdaele/Saelens primus bij GT's - QSR wint Toerisme

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
De Russell Racing Norma M20 FC van Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus heeft op Circuit Zolder de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2021 gewonnen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens bleven uit de problemen en wonnen de GT-divisie, na een sterke race. De QSR Racing Audi RS 3 (Jurgen Van Den Broeck/Joël Uylenbroeck/Yevgen Sokolovskiy) zegevierde bij de toerismewagens.
  • De Swert Opticiens
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Jeffrey Van Hooydonk mocht in de rode Russell-Norma de manche over 3 uur op Circuit Zolder vanaf de pole aanvatten, met naast hem de TotaalPlan Racing Lamborghini met Cédric Wauters aan het commando. Bij de start hielden beide heren het hoofd koel, maar dat kon niet gezegd worden over de buik van het peloton waar de Belgium Racing Porsche #98 van Glenn Paenen en Jan Ooms spinde en een neutralisatie veroorzaakte. Geen grote verrassingen bij de herstart, waarna Koen De Wit in de McDonald's Racing Norma oprukte richting P2, alvorens een korte Full Course Yellow werd uitgevaardigd. Een velg op de Norma van De Wit ontplofte, wat leidde tot koelings- en remproblemen op de donkergroene Norma M20 FC en uiteindelijk enkel de opgave restte.

Russell Racing
Russell Racing
Vooraan het veld gaf Van Hooydonk het stuur over aan Hans Thiers en de West-Vlaming hield de Norma op kop, tot bij de laatste reeks pitstops de Krafft Racing Norma van de familie Longin en Christoff Corten kort de leiding overnam dankzij een uitgestelde pitstop. Een nieuwe safety car-fase tot goed 30 minuten van het zwart-wit geblokt bracht het veld opnieuw bij elkaar en schonk de Krafft-Norma de kans om een laatste geplande maal te pitten. Een tiental minuten later passeerde de geel-wit-rode bolide echter nogmaals door de pitstraat voor een stop en go (wegens aanduwen), waardoor Gilles Magnus - die het stuur had overgenomen van Hans Thiers - richting de zege kon cruisen. Krafft Racing sloot uiteindelijk als tweede af, voor de GHK Racing by T2 Norma van teameigenaar Pieder Decurtins, Brent Verheyen en Ian Gepts.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele en Nicolas Saelens werkten op de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup Type 992 een sterke race af en wonnen met verve de GT-divise, voor de "oude" zuster-Elfer van Jan Ooms en Glenn Paenen en de TotaalPlan Racing Lamboghini Huracán van Kenneth Linthout en Mario Martlé.


QSR Racing School - Audi RS 3
QSR Racing School - Audi RS 3
Bij de toerismes leek Pricon Racing op weg naar een zege, tot de wagen in het laatste wedstrijduur diende binnengetakeld te worden. De QSR Racing Audi bedankte zoals gemeld en triomfeerde, voor de BMW's M2 CS Racing van respectievelijk BMW Motorsport (Filip Baelus/Eveline Maes/Patrick Michiels) en TCL Motorsport (Gary Terclavers/Kenny Terclavers/Didier Dexters).

De volgende manche is reeds over twee weken, dan trekt de Belcar-karavaan richting Hockenheim.

--- Uitslag Round 1 Belcar Endurance Championship 2021 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons