van der Horst

Ruzie bij Red Bull: "Dit toont wie Verstappen echt is"

Sergio Perez - Red Bull RB18
Sergio Perez - Red Bull RB18
Het zit er bovenarms op bij Red Bull, na afloop van de Grote Prijs van Brazilië. Sergio Perez strijdt met Charles Leclerc (Ferrari) voor de tweede plaats in het wereldkampioenschap, maar kreeg in Sao Paolo in geen geval hulp van zijn teamgenoot Max Verstappen. Een onthutste Perez na de zwart-witgeblokte vlag: "Mijn dank gaat uit naar het hele team. Dit toont wie hij echt is."
Sergio Perez werd zonder enige twijfel het grootste slachtoffer van de laattijdige tussenkomst van de safety car tijdens de Grote Prijs van Brazilië. Op medium-banden kon de Mexicaan geen vuist maken tegen de concurrentie. Niet alleen de derde, maar ook de vierde, vijfde en zesde positie gingen verloren.

Die zesde plaats was in handen van Max Verstappen, zijn teamgenoot die uiteraard al even zeker is van zijn tweede wereldtitel. Bij Red Bull werd verondersteld dat de Nederlander die plek zou teruggeven, in het kader van de strijd voor de zilveren medaille in het WK. Niets was echter minder waar.

Verstappen en Perez in de clinch
Verstappen en Perez in de clinch
"Max, wat is er gebeurd?" klonk het enigszins verrast vanop de pitmuur van Red Bull Racing. Het antwoord zal nog even nazinderen: "Ik heb jullie onlangs nog gezegd dat jullie dat niet kunnen vragen, oké? Is dat duidelijk? Ik heb laten weten waarom en ik blijf bij die mening."

Sergio Perez kon zijn ogen niet geloven. "Mijn dank gaat uit naar het hele team. Dit toont wie hij echt is." Teambaas Christian Horner kwam meteen tussenbeide, maar de sfeer bij de regerende wereldkampioen bij de constructeurs ligt onder nul.

Volgende week vindt in Abu Dhabi de laatste GP van het seizoen plaats. Leclerc en Perez beginnen op gelijke hoogte aan de laatste confrontatie van 2022.

Foto: F1.com  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons