van der Horst

Sabine Schmitz aan de start van WTCC-race op de Nordschleife

Sabine Schmitz
Sabine Schmitz
Zeg niet te gauw, 't is weer een vrouw. Een opmerking die zeker geldt voor Sabine Schmitz, de 45-jarige Duitse die op 15 en 16 mei present tekent voor het allereerste WTCC-optreden op de Nürburgring-Nordschleife. Schmitz, die de roemruchte omloop als geen ander kent om er als snelle 'taxi' wellicht al meer dan 25.000 ronden te hebben afgewerkt, nam de voorbije twee decennia deel aan talloze races op de Ring en heeft o.m. twee zeges in de 24U van de Nürburgring op haar palmares staan. Hoewel ze zichzelf een bescheiden rol toedicht, wordt de 'Koningin van de Ring' een te duchten tegenstandster voor het exclusief mannelijke WTCC-veld.
Schmitz' come back na een jaar zonder autosportcompetitie kadert in de "FIA Women in Motorsport"-campagne. De dochter van een hoteluitbater in de onmiddellijke omgeving van de omloop waar ze tevens opgroeide, is ook TV-presentator en zal tijdens het raceweekend door verschillende mediakanalen op de voet worden gevolgd.

Grid girls zien we nog niet zo snel van de WTCC-grids verdwijnen maar het aantal vrouwelijke WTCC-deelneemsters zijn erg dun bezaaid. Sabine Schmitz wordt pas de tweede vrouw na de betreurde Maria de Villota die in een WTCC-wedstrijd aan de start komt. De bij een F1-test met Marussia verongelukte dochter van oud-F1-rijder Emilio, werkte in 2006 en 2007 telkens een race af aan boord van een door Maurer Motorsport gerunde Chevrolet Lacetti.

Schmitz komt in de Eifel  aan de start met een RML Chevrolet Cruze TC1 van het  ALL-INKL.COM Münnich Motorsport-team waar ze Italiaan Stefano d'Aste als teamgenoot naast zich krijgt. Uiteraard is ze opgezet op de haar zo vertrouwde Nordschleife te kunnen aantreden. "Het WTCC is in mijn ogen de beste raceklasse en eigenlijk had ik er reeds bij de seizoensopener bij kunnen zijn maar mijn agenda liet dit helaas niet toe. De voorafgaande WTCC-testdag op de Nordschleife op 28 april zal uiteraard erg
welgekomen zijn. Gezien er midden mei een kransje van de beste toerwagenrijders ter wereld op de grid zal staan, koester ik realistische verwachtingen, ook al kennen sommigen van hen de omloop niet zo goed. Hoewel, indien het regent voel ik me op de Nordschleife pas goed in mijn sas en regen, ja daaraan hebben we in de Eifel geen gebrek
!" aldus Schmitz.
 
De WTCC-race in de 'Groene Hel' wordt op zaterdag 16 mei betwist en kadert in het voorprogramma van de 24U van de Nürburgring  die kort na het tweede toerwagentreffen van start gaat.
 

Foto: FIA WTCCDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 9 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons