van der Horst

Sachsenring: Tweede zege voor Zakspeed Mercedes Asch-Ludwig

Team Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Team Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Sebastian Asch en Luca Ludwig hebben met de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 in de Mobil 1 kleuren hun tweede overwinning van het seizoen behaald. De titelverdedigers haalden het op de Sachsenring van de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies en Connor De Phillippi en de APR Audi van Edward Sandström en Daniel Dobitsch. Laurens Vanthoor werd zeventiende.
  • Hamofa Performance
Start Race 1 Sachsenring
Start Race 1 Sachsenring
Polesitter Luca Stolz kon met zijn Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 de leiding behouden bij start, terwijl de Mercedes van Sebastian Asch meteen van P2 naar P5 terugviel. Asch vocht echter terug en lag in derde stelling bij aanvatten van het pitwindow. Een zoveelste optreden van de safety car midden in het pitwindow gooide het veld door elkaar, waarbij de Zakspeed Mercedes (nu in handen van Luca Ludwig) uiteindelijk als leider uit de bus kwam. De Grasser Lamborghini was dan weer teruggevallen naar P10.

Callaway Corvette - APR Audi
Callaway Corvette - APR Audi
Ook de Land Motorsport en APR Audi’s haalden profijt uit de safety car periode tijdens het pitwindow en konden daarmee beslag leggen op de posities twee en drie, doch zonder de leider echt onder druk te zetten. De privé-ontwikkelde Callaway Corvette C7 GT3R bewees opnieuw zijn potentieel en werd door Daniel Keilwitz en een sterke Jules Gounon naar P4 gestuurd. De top vijf werd vervolledigd door de ABT Bentley Continental GT3 van Guy Smith en Fabian Hamprecht, en dat ondanks een pitstopstraftijd van vijf seconden. De GRT Lamborghini die vanop pole was vertrokken kon nog terugklimmen tot P7. Laurens Vanthoor werd samen met Florian Stoll zeventiende in de tweede APR Audi R8 LMS. 

--- UITSLAG ADAC GT RACE 1 SACHSENRING (PDF) ---Foto's: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 30 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons