van der Horst

Sachsenring: Adrien Tambay kampioen

Adrien Tambay
Adrien Tambay
Dit weekend werd de finale van het FIA ETCR op de Sachsenring afgewerkt. Voor de start van deze manche waren er met Mattias Ekström en Adrien Tambay nog maar twee echte kandidaten voor de titel. Terwijl de Zweed soms steken liet vallen, reed de Fransman ditmaal een foutloos parcours, waarbij hij samen met Tom Blomqvist de overwinning pakte en zo ook zijn allereerste titel.
Tom Blomqvist voert de Fast poule aan
Tom Blomqvist voert de Fast poule aan
Dat beide kemphanen nog in verschillende poules uitkwamen, maakte de finale nog interessanter. In de Furious poule piloteerde Tambay zich met gemak door alle fases om uiteindelijk met het maximum van de punten te eindigen. Dat was niet het geval bij Ekström, die moest afrekenen met teamgenoot Blomqvist. De Brit was in topvorm in het Duitse Saxony en zorgde er zo voor dat het eindpodium volledig voor Cupra was weggelegd. Derde in de stand eindigde Norbert Michelisz met zijn Hyundai.

Ook Maxime Martin had een waterkans om de titel te bemachtigen, maar het werd al vrij snel duidelijk dat het moeilijk ging worden voor onze landgenoot. Uiteindelijk besloot hij de manche op een vijfde plek en eindigt bij zijn debuut op de elektrische toerenwagens als vierde in de eindstand. Wel is hij de best geklasseerde van de Romeo Ferraris piloten.

Foto's: FIA ETCRDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 26 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons