van der Horst

Sachsenring: Dominante zege voor Bernhard/Estre - Titelfavorieten in de problemen

KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
Time Bernhard en Kevin Estre hebben op dominante wijze hun eerste ADAC GT Masters overwinning van het seizoen geboekt op de Sachsenring. Bernhard had eerder op de dag de Porsche 911 GT3 R van zijn eigen KUS Team75 equipe op pole gezet en kon ondanks een herstart en twee neutralisaties het veld comfortabel achter zich houden vooraleer hij het stuur overhandigde aan teamgenoot Estre. De Fransman reed nog wat verder weg van de enige uitdager, de Land Motorsport Audi R8 LMS #28 van de broers Kelvin en Sheldon van der Linde, en won met vijf seconden voorsprong. Het podium werd volmaakt door de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 #20 van Kim Luis Schramm en Nikolai Sylvest, meteen ook dezelfde top drie als in de kwalificaties.
Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De top drie in het kampioenschap eindigde niet in de punten. Puntenleider Markus Pommer (teamgenoot Maxi Götz) werd in ronde twee van de baan gekegeld na een contact tussen de Yaco Racing Audi van Philip Geipel en de Callaway Corvette van Marvin Kirchhöfer (derde in het kampioenschap). Even later spinde de Herbert Motorsport Porsche van Robert Renauer (P2 in puntentelling) in de laatste bocht, waarna ook deze definitief de pitlane kwam opzoeken. De broers van der Linde doen dus een goede zaak in het kampioenschap en schuiven op naar P4, op 34 punten achterstand, met nog drie wedstrijden op het programma.

De Belgen kwamen vandaag niet in het stuk voor een eindigden 17e (Adrien De Leener), 21e (Dries Vanthoor) en 23e (Frédéric Vervisch).

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 8 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons