van der Horst

Sachsenring: dubbel voor Landgraf Motorsport

Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Niet alleen de DTM kwam in actie op de Sachsenring afgelopen weekend, ook de ADAC GT Masters was er aanwezig. Daar kreeg men een dominant vertoon van Elias Seppanen en Salman Owega in de Landgraf Motorsport Mercedes. De Fin en de Duitser haalden met gemak de winst binnen in de eerste wedstrijd, terwijl ze konden profiteren van problemen bij de tegenstanders tijdens de tweede race.
  • Skylimit Events
Start 2023 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Start 2023 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Owega mocht op zaterdag vanaf de pole starten en hield met bravoure stand. Nog voor de verplichte pitstops aan bod kwamen, had de Duitser al een voorsprong van veertien seconden verzameld op de Grasser Racing Team Lamborghini. Terwijl Seppanen het stuur vooraan overnam, zag hij de leiding herleid worden naar enkele seconden vanwege een safety car periode. Maar bij de herstart hield de Fin stand. Na de pitstops kon de Walkenhorst Motorsport BMW van Edouard Coseteng en Ben Green zich naar een tweede plaats werken. Zij werden na de safety car wel onder druk gezet door de Haupt Racing Team Mercedes van Maximilian Götz en Petar Umbrarescu, maar de M4 GT3 hield stand, terwijl Götz en Umbrarescu als derde op het podium mochten.

Podium 2023 ADAC GT Masters Sachsenring Race 2
Podium 2023 ADAC GT Masters Sachsenring Race 2
Tijdens race twee was het Götz die het heft in handen nam vooraan en weg reed van de tegenstand. Umbrarescu nam de wagen over en lag nog steeds aan de leiding, maar de voorsprong werd uiteindelijk tenietgedaan. Zij kregen namelijk een drivethrough penalty vanwege een inbreuk tijdens de pitstops en zagen zo Owega en Seppanen de leiding terug overnemen. Aan de meet had het Duits-Finse duo maar liefst 21 seconden voorsprong op de Grasser Racing Team Lamborghini van Benjamin Hites en Marco Mapelli, die op hun beurt de Haupt Racing Team Mercedes van Alain Valente en Ralf Aron voorbleven. Met deze uitslag breiden Owega en Seppanen hun voorsprong in het kampioenschap gevoelig uit, gezien hun naaste tegenstanders - de Porsche's van Team Joos by RACEmotion en Huber Motorsport - niet de beste resultaten kende dit weekend.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 11 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons