van der Horst

Sachsenring: Luca Stolz van start tot finish

Luca Stolz - Mercedes-AMG Team HRT
Luca Stolz - Mercedes-AMG Team HRT
Voor het eerst in 21 jaar keerde de DTM terug naar de Sachsenring en het beloofde een spannende wedstrijd te worden op zaterdag. Het verschil tussen de top twee in de kwalificaties was namelijk maar 60 duizendsten van een seconde. Maar de polesitter Luca Stolz liet er geen gras over groeien en reed met zijn Mercedes-AMG Team HRT van start tot finish richting winst, voor Thomas Preining (EMA Manthey Porsche) en Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard Porsche). Wel kregen we achteraf een grondige wijziging in het klassement.
Start 2023 DTM Sachsenring Race 1
Start 2023 DTM Sachsenring Race 1
Stolz was oppermachtig. Na de kwalificaties, reed hij ook in de race weg van Güven. Gestaag breidde hij zijn voorsprong uit, maar zag die tenietgedaan worden door een safety car periode. Toch kon dit de Duitser niet uit zijn lood slagen en bleef hij ook na de pitstops aan de leiding. Ondertussen had Preining Güven wel verschalkt voor de tweede plaats, waarna de Oostenrijker de jacht inzette op Stolz. Maar de Duitser hield mooi stand en won met twee tellen voorsprong op Preining en iets meer dan drie op Güven. Ricardo Feller en Kelvin Van der Linde, beide op ABT Sportsline Audi's, vervolledigden de top vijf.

Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini
Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini
Wie wel pech kende was Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini). De Italiaan begon als kampioenschapsleider aan het weekend, maar wegens een drivethrough penalty na een inbreuk tijdens de pitstops en een slechtwerkende ABS, eindigde hij pas als negende. Hierdoor neemt Preining de leiding in de tussenstand terug over, met zes punten voorsprong op Bortolotti. Zondag staat de tweede wedstrijd op het programma.

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 9 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons