van der Horst

Sachsenring: Mirko Bortolotti boven na chaotische race

Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini
Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini
Terwijl de eerste race op zaterdag min of meer ordelijk verliep, werd de start van de tweede wedstrijd van de DTM op de Sachsenring een chaos. Na de eerste ronde kwam de rode vlag naar buiten, maar dat weerhield Mirko Bortolotti niet om de race daarna te domineren. In zijn SSR Performance Lamborghini reed de Italiaan van start tot finish aan de leiding en hield Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT) en Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi) achter zich. Al zou er achteraf de uitslag nog wat wijzigen achter de groene tafel.
Start 2023 DTM Sachsenring Race 2
Start 2023 DTM Sachsenring Race 2
De start bracht de nodige chaos mee. Eerst was het Maro Engel (Mercedes-AMG Team MANN-FILTER) die er uit getikt werd, maar wanneer Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport) zijwaarts op de baan stond en daarbij twee Porsche's meesleurde, werd de wedstrijd stilgelegd. Eens de herstart werd gegeven, was het Bortolotti die het heft in handen nam en zonder problemen vooraan zou blijven. Achter hem kwam Jack Aitken (Emil Frey Racing Ferrari) zich moeien met de podiumplekken en nam de tweede plaats over van Stolz na de pitstops. Alleen kon de Brit niet verhinderen dat de Duitser hem weer voorbij snelde en zo de tweede plaats consolideerde. Feller probeerde hetzelfde, maar raakte de Ferrari die schade opliep en moest opgeven.

Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Hiervoor kreeg Feller een straf van vijf seconden na de wedstrijd en moest zijn trofee na de podiumceremonie terug inleveren. Daarmee promoveert Franck Perera (SSR Performance Lamborghini) naar plaats drie, terwijl Thomas Preining (Manthey EMA Porsche) en Thierry Vermeulen (Emil Frey Racing Ferrari) de top vijf vervolledigden. Hiermee heeft Bortolotti ook de leiding in het kampioenschap terug overgenomen, nadat hij deze kortstondig verloor aan Preining. Het verschil tussen beide heren bedraagt nu negen punten.

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 10 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons