van der Horst

Sachsenring: Raffaele Marciello komt dichter bij titel

Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Voor de voorlaatste manche van het ADAC GT Masters kampioenschap trok men richting de Sachsenring. Voor het weekend had Raffaele Marciello maar tien punten voorsprong op het duo Christian Engelhart en Ayhancan Güven, maar twee wedstrijden later is die voorsprong uitgediept. De Zwitser reed met Daniel Juncadella in de Mann-Filter Team Landgraf Mercedes naar telkens naar een tweede plek, eerst na Fabian Schiller en Jules Gounon in de Drago Racing Team ZVO Mercedes en daarna na Jan Marschalkowski en Marvin Dienst in de Mercedes-AMG Team ZVO.
  • Hamofa Performance
Op zaterdag was Marciello nochtans buitenaards, want de Zwitser zette een ronderecord neer tijdens de kwalificaties. Maar bij de start maakte hij een fout, waar Schiller optimaal van profiteerde om weg te rijden. Beiden bleven de rest van het deelnemersveld voor en zelfs na de pitstops veranderde de tussenstand niet. Zo kon Gounon - overigens zijn eerste wedstrijd nadat hij een aantal weken langs de zijlijn moest staan - richting winst rijden voor Juncadella. Kim-Luis Schramm en Dennis Marschall in de Rutronik Racing Audi vervolledigden het podium.

Mercedes-AMG Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Mercedes-AMG Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Race twee op zondag bracht al een eerste twist na de kwalificaties, waar Gounon de pole verloor vanwege een technische inbreuk. Maar ook de race verliep slecht voor verschillende teams. De grote concurrent van Marciello voor de titel, Team Joos Sportwagentechnik Porsche met Engelhart achter het stuur, geraakte betrokken bij een ongeval met een opgave als gevolg. Ook de nieuwe polesitter Christopher Mies zag zijn winstkansen in rook opgaan nadat de Montaplast by Land-Motorsport Audi een lekke band kreeg. Ook op het einde van de race liep het voor verschillende Audi's mis, waardoor Dienst richting de winst kon rijden, voor Marciello. Met deze uitslagen heeft Marciello zijn voorsprong in het kampioenschap serieus uitgediept naar 42 punten en kan hij al kampioen worden in Hockenheim met nog één race overschot.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op dinsdag 27 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons