van der Horst

Sachsenring: SSR Performance en Team Zakspeed verdelen de overwinningen

SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
Sachsenring was de volgende stop van de ADAC GT Masters en de strijd om de titel blijft om duimen en vingers van af te likken. Op zaterdag bezorgden Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller samen met SSR Performance Porsche de allereerste overwinning, terwijl op zondag Jules Gounon en Igor Waliko hun tweede overwinning van het seizoen behaalden in de Team Zakspeed Mercedes. Daarenboven ziet het er naar uit dat we een titelstrijd krijgen op het scherpst van de snee.
Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing - Mercedes-AMG GT3
Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing - Mercedes-AMG GT3
De Sachsenring staat bekend als een circuit waar het niet makkelijk inhalen is, dus als polesitter heb je een voordeel. Dat was zaterdag het geval voor de SSR Performance Porsche. Jaminet zette de wagen op pole en reed toch de eerstvolgende tegenstander op meer dan twee seconden. Ook de pitstop verliep zonder problemen, waardoor Ammermüller zonder problemen de wagens van Luca Stolz/Maro Engel (Mercedes-AMG Toksport WRT Mercedes) en van Ricardo Feller/Christopher Mies (Montaplast by Land Motorsport Audi) voor bleef. Zondag een gelijkaardig verhaal, maar ditmaal voor Zakspeed, dat van begin tot eind domineerde en met gemak Stolz/Engel en Christian Engelhart/Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche) voor bleef.

Voor onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor was het een weekend met twee gezichten. Zaterdag reden zij met de Team WRT Audi richting een zesde plek, maar op zondag geraakte Vanthoor betrokken bij een aanrijding in de eerste bocht en moest uiteindelijk opgeven. De titelstrijd daarentegen ligt nu wel wijd open. Met nog vier races te gaan heeft het duo Feller/Mies nog steeds de leiding, maar het ziet wel Engel/Stolz tot op twee punten naderen. De overwinning van Jaminet/Ammermüller hielp hen ook, want ook zij liggen maar op negen punten van het Zwitsers-Duitse duo. Volgende race is in Hockenheim op 23 en 24 oktober.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 4 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons