van der Horst

Sachsenring: Twee verrassende winnaars - podium voor Weerts en Vanthoor

Callaway Competition - Callaway Corvette C7 GT3-R
Callaway Competition - Callaway Corvette C7 GT3-R
Dit weekend was de ADAC GT Masters aan de slag op de Sachsenring. Veel van de Europese fabriekspiloten besloten niet de oversteek te maken richting Indianapolis, waardoor er in Duitsland een mooi deelnemersveld aan de start kwam. Toch waren de eindwinnaars van beide wedstrijden enigszins verrassend. Zo wonnen Marvin Dienst en Philipp Frommenwiller met de Schütz Motorsport Mercedes de eerste race en mocht Markus Pommer en Jeffrey Schmidt met hun Callaway Competition Corvette de zegekrans na de tweede wedstrijd in ontvangst nemen.
Schütz Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Schütz Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Dienst kon de Mercedes op pole zetten voor de eerste wedstrijd en trok deze lijn ook door in zijn stint, waarna Frommenwiller zonder problemen het commando kon overnemen om richting de overwinning te rijden. Achter hen werd een duel uitgevochten tussen de Herberth Motorsport Porsche van Sven Müller en Robert Renauer en de Toksport WRT Mercedes van Luca Stolz en Maro Engel. Hoewel de Porsche uiteindelijk het laatste woord had, kon Stolz en Engel met hun derde plaats de leiding overnemen in de tussenstand. Charles Weerts en Dries Vanthoor waren ook van de partij met de WRT Audi, maar moesten zaterdag genoegen nemen met een elfde plaats, al zou het hun beter vergaan op zondag.

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Dat was echter niet het geval voor Engel. De Duitser mocht nog vanaf pole starten, maar zijn race eindigde in de grindbak. Hierdoor kreeg de GRT Grasser Racing Lamborghini van Albert Costa en Franck Perera de leiding in handen en reden zij recht naar de overwinning. Alwas het feest niet van lange duur want na de race kregen zij een tijdstraf van 30 seconden aan hun broek gesmeerd, waardoor zij terugvielen naar de tiende plaats. Hierdoor mochten Pommer en Schmidt ineens een trede hoger staan op het podium en ook Weerts en Vanthoor profiteerden hiervan om naar de tweede plaats op te schuiven. Derde werden Patric Niederhauser en Kelvin van der Linde (Rutronik-Racing Audi), die nu ook de leiding in de tussenstand hebben.

Ook Frédéric Vervisch was van de partij, als vervanger voor Mirko Bortolotti op de tweede WRT Audi. Helaas kwam de West-Vlaming niet verder dan respectievelijk plaats 22 en 12 met Rolf Ineichen. Laatste Belg van de partij was Niels Lagrange, maar ook hij moest tevreden zijn met twee eindresultaten buiten de punten.

Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 5 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons