Total 24 Hours of Spavan der Horst

Sachsenring: VIDEO: Chaotische Race 2 zorgt voor onverwachte winnaar

EFP by TECE - Audi R8 LMS
EFP by TECE - Audi R8 LMS
De tweede ADAC GT Masters race op de Sachsenring is er een die men zich nog lang zal herinneren. De wedstrijd stond bol van de incidenten en crashes waarbij underdog Elia Erhart uiteindelijk aan het langste eind trok met de EFP by TECE Audi R8 LMS die hij deelt met Pierre Kaffer. In bijgevoegde video ziet u hoe het bij de start meteen al misliep met twee crashes doorheen het veld, waarbij onder meer puntenleider Maxi Götz was betrokken. Enkele bijkomende incidenten zorgde er vervolgens voor dat de wedstrijd werd stilgelegd.
KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
Een Belgische zege zat er misschien wel in. Klaus Bachler had namelijk de Team75 Bernhard Porsche op pole gezet en gaf als leider het stuur door aan landgenoot Adrien De Leener, die in Zandvoort al zijn eerste podium scoorde. De timing van een zoveelste safety car interventie zorgde er echter voor dat drie Audi's die in de buik van het peloton waren gestart plots aan de kop van het veld kwamen te liggen, voor De Leener. Het ging echter van kwaad naar erger voor de Belg toen hij bij de herstart uit de wedstrijd werd getikt door de BWT Mücke Audi van Jeffrey Schmidt. Ook voor Dries Vanthoor zat er geen podium in nadat teamgenoot Florian Spengler van de baan ging met de EFP by TECE Audi #12 op het moment dat hij in tweede stelling lag.

Elia Erhart hield uiteindelijk verrassend stand tegen de Land Motorsport Audi van Sheldon van der Linde en de BWT Mücke Audi van Jeffrey Schmidt, die geen straf kreeg voor zijn contact met De Leener. Robert Renauer en Mathieu Jaminet (Herberth Motorsport Porsche) doen de beste zaak in het kampioenschap met de vierde plaats, en nemen de leiding over van Maxi Götz en Markus Pommer (HTP Mercedes).

--- UITSLAG ADAC GT RACE 2 SACHSENRING (PDF) ---Foto's: ADAC
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op maandag 10 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons