van der Horst

Sainz zweet tijdens afgelaste etappe

Carlos Sainz
Carlos Sainz
Etappe 9 in de 40ste Dakar werd geannuleerd maar dat betekende niet dat er geen nieuws te rapen viel. Leider Carlos Sainz komt plots in vieze papieren. Er loopt immers tegen hem een onderzoek naar een incident met een quad, afgelopen weekend.
Door het slechte weer is de blijde intrede in Argentinië wat in het water gevallen. De organisatie zag zich genoodzaakt om de rit van maandag te annuleren, zeker nadat de rijders de afgelopen dagen een marathonetappe hebben afgewerkt. Er werd in kolonne naar Salta gereden waar een extra dagje rust werd ingepland alvorens dinsdag richting Belen te trekken.

Voor de leider is het toch een spannende dag geworden. Carlos Sainz is aan een onderzoek onderworpen. Hij zou zondag een quadrijder hebben aangereden. De Spanjaard zou daarop gewoon doorgereden zijn. Als de feiten bewezen worden en waar blijken dan dreigt Sainz uitgesloten te worden.

Mocht dat gebeuren wordt de Dakar op zijn kop gezet met Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux Gazoo), Stéphane Peterhansel (Peugeot DKR 3008) en Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux Gazoo) binnen de 17 minuten van elkaar.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 15 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons