van der Horst

Salon Brussel: Een must voor de autoliefhebber, de Dream Car Expo

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Om de twee jaar, bij het salon voor vrijetijdsvoertuigen en bedrijfswagen, vindt er tegelijkertijd ook een Dream Car Expo plaats. Ook dit jaar is dit het geval maar in tegenstelling tot vorige keren toen de expo zich beperkte tot een weekend, zijn de dream cars nu gedurende het ganse salon te bezichtigen, zij het tegen een kleine meerprijs van 5 Euro. Maar voor de autofanaat loont het absoluut de moeite om een kijkje te nemen bij de dream cars. Naast de meest exclusieve bolides die er actueel op de markt verkrijgbaar zijn, staan er ook enkele iconische oldtimers ten toon gesteld.
McLaren 720S Coupé Spa 68 Special Edition
McLaren 720S Coupé Spa 68 Special Edition
Al bij het binnenkomen van expohalle 1 stoot men op een van de meest impressionante super cars die er momenteel verkrijgbaar zijn, de Bugatti Chiron, en monster van 1.500 pk met een topsnelheid van 420 km/u. Indrukwekkender kan bijna niet alhoewel de minder krachtige McLaren 720S Coupé Spa 68 Special Edition evenveel bezoekers weet te charmeren. McLaren is trouwens via de Ginion Group ook present met een 600 LT en een 720S Spider.

Ferrari 812 Superfast
Ferrari 812 Superfast
Wie Super Cars zegt denkt onmiddellijk aan Ferrari, het Italiaanse merk vaardigde slechts twee wagens af, een 812 Superfast en een Portofino. Twee bolides die niemand onberoerd laten. Bij de Italiaanse concurrent Lamborghini ligt de nadruk op de indrukwekkende Urus met zijn 650 pk sterke V8 biturbo maar ook een Huracan Performante maakte de reis naar Brussel.   

BMW M8 Gran Coupé Concept
BMW M8 Gran Coupé Concept
Een van de trekpleisters is de nieuwe Porsche 911 waarvan zowel in de 2S als de 4S te bewonderen zijn. Maar Porsche pakt groots uit en stelt al zijn modellen ten toon met naast de 911 ook de 712 Boxster, de 712 Cayman, de 991 GT3 RS, de Macan, de Cayenne en de Panamera. BMW pronkt met de 8 serie en toont naast een M850i een opvallende M8 Gran Coupé Concept. Natuurlijk mocht ook de i8 Roadster niet ontbreken. Mercedes laat zich logischerwijze vertegenwoordigen door de sportafdeling AMG dat de GT C en de GT 4-Door Coupé meebracht en Audi showt een R8 V10 Spyder.

Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin DBS Superleggera
Ook bij Lotus heeft men een grote inspanning geleverd en met de Elise Cup 250, de Exige Cup 430 en de Evora GT410 Sport worden niet minder dan drie verschillende modellen te kijk gezet. Ook uit Engeland komen Aston Martin, Jaguar,Bentley en Rolls Royce. Bij Aston Martin valt de DBS Superleggera op, terwijl men het bij Jaguar anders aanpakt door de aandacht te vestigen op een I-Pace Art car. Niet echt GT's maar niet minder impressionant zijn de Cullinan en de Dawn van Rolls Royce. Bentley is enkel aanwezig via een Continental GT. Ook van over het kanaal komt de minder gekende Nobel M500 die aangedreven wordt door de V6-biturbo uit de Ford GT.

Zagato Mostro
Zagato Mostro
Frankrijk is eindelijk terug vertegenwoordigd bij de Dream Cars al is het voorlopig enkel door de elegante Alpine A110, een lichtgewicht GT die de lijnen van de klassieke Alpine A110 in herinnering brengt. Er naast kan men niet kijken, de elegante en unieke Zagato Mostro, de wagen waarmee Zagato de 100ste verjaardag van Maserati vierde. Het koetswerk is geinspireerd op dat van de oorspronkelijke Mostro uit 1957, een racewagen gebaseerd op de Maserati 450S. De Mostro maakt gebruik van het chassis ontwikkelt door Gillet voor de Vertigo. Niet veel verder vindt men een RUF CT3 terug, een door RUF Automobile GmbH Porsche 911 waarvan de 3,8 liter motor opgevoerd werd tot 700 pk.

Gillet Vertigo Pike'X Peak
Gillet Vertigo Pike'X Peak
Automobiles Gillet is trouwens zelf aanwezig op de Dream Car Expo al is het met een raceversie van de gekende Vertigo, de Pike'X Peak waarmee Vanina Ickx verleden jaar deel nam aan de Pikes Peak International Hill Climb. Het is trouwens niet de enige racewagen die er in hal 1 te vinden is, Ford vaardigde immers een GT GTE af, dewagen waarmee de fabrikant deelnam aan het WEC en de 24 uren van Le Mans.

Ferrari 340 America Ghia
Ferrari 340 America Ghia
Ook enkele oude gloriën vonden een plaats tussen de huidige Super Cars. De meest opvallende is wel de Ferrari 340 America Ghia uit 1951, waarvan slechts vier exemplaren van gebouwd werden. De tentoongestelde wagen is tevens het enige competitiemodel van de vier. Ginion Wavre legt de nadruk op het feit dat het de eerste Certified BMW Classic Partner van de hele Benelux is geworden door het tentoonstellen van een BMW 2002 turbo uit 1974, de eerste seriewagen met turbomotor. Voorts staat er ook een Jaguar E getooid in de kleuren van de Union Jack.

Foto's: Ronald Jansens & Niels Vaeck
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons